Sport

2012.11.18. 07:42

Ez ''kajakra'' nem stimmel

Valami történt a kajakosokkal, valami megmagyarázhatatlan jelenség lett úrrá a sportágon belül, hiszen sorra érkeznek a hírek arról, hogy ki mivel elégedetlen, kinek milyen óhaja merült fel, továbbá ki hova igazolna és persze kit hol nem fizettek ki.

Kerkai Attila

Ha nem sikersportágról lenne szó, alighanem mindenki természetesnek venné, hogy ez van, hiszen általában nem a flottság, az elégedettség jellemzi a magyar sportot. Douchev-Janics Natasa országváltása mintha csak generálta volna a későbbieket, persze nem feltételezhető, hogy bármiféle összefüggés lenne az ő ügye és a később felszínre kerültek között. Tény, hogy a magyar kajak-kenu sport most ezektől hangos, ami korábban abszolút nem volt jellemző rá. Illetve csak annyiban – és ezek kellemes gondot jelentettek –, hogy például milyen összetételű legyen egy adott világeseményen, mondjuk, a kajak négyes és a többi, de ezek sportszakmai jellegű viták voltak. Igen, a bőség zavara is tud konfliktust generálni, és szerencsére olyannyira sok a kiváló versenyzőnk, hogy a mindenkori szövetségi kapitánynak valóban fájdalmas döntéseket is kell hoznia.

Most persze nem erről van szó. Kozák Danuta például különleges kéréssel fordult klubjához, a Honvédhoz, amely igazából nem engedne neki. Kétszeres olimpiai bajnokunk azt kérte: alkalmazzák a vőlegényét a klubnál segédedzőként, hogy minél több időt tölthessenek együtt Ha nem, úgy meggondolja a szerződéshosszabbítást, hiszen lenne egy másik klub, amely esetleg engedne a kérésnek. A Honvéd válasza jelen állás szerint nem, ami nagyon helyes. Kozáknak van edzője, úgy hívják, hogy Csipes Ferenc, aki, ha jól tudjuk, nem kért segítséget a felkészítéshez, és ez a döntő. A jól értesültek szerint most is a pénz áll a háttérben, hiszen az olimpiai jutalom bizonyos százalékban megoszlik versenyzők és edzőik között. Másképpen: családban maradna

S még egy heti ügy: Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző, olimpiai bajnokok és világbajnokok (az érmesek számát talán össze sem lehet számolni) felkészítője is távozni készül az MTK-tól. Itt egészen konkrétan és kimondva is a pénz játssza a főszerepet. A klub tartozik „Kati néninek”, és a sokadik, be nem tartott határidőn is túl van már mindenki, ami disznóság. Olyan edzőről van szó, aki, bár nem könnyű természet, de az eredményei őt igazolják, és a sportban csak ez számít. Hogy mi lesz vele, ha mégis távozna az MTK-tól? Valószínűleg nem kell félteni őt, a kajak-kenu sportágat viszont lassan már igen. Ha az „ügyek” folytatódnak, meg pláne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!