Sport

2017.07.17. 19:20

Ezüstéremmel vált osztályt a Crushers

NYÍREGYHÁZA Kikapott a divízió II-es amerikaifutball-bajnokság döntőjében, így ezüstéremmel zárta a szezont a Szombathely Crushers - ugyanakkor a célját elérte, osztályt válthat, jövőre a divízió I-ben állhat rajthoz.

Tóth Gábor

A Nyíregyháza Tigers vendégeként lépett pályára vasárnap a Szombathely Crushers. Két remek szezont futó csapat csapott össze, mindkettő hibátlan mérleggel, hét győzelemmel érkezett a döntőbe. A találkozót hétszáz szurkoló előtt, kiváló hangulatban rendezték - Szombathelyről is egy szurkolói busz és több autó kísérte el a Crushers együttesét.

Remekül kezdte a meccset a Crushers, már az első negyed elején megszerezte a vezetést: Baranyai Bence passzolt touchdownt (TD) Bökfi Kornélnak, majd az extrapont is sikerült (0-7). A folytatás nagy küzdelmet, kemény csatát hozott. A szombathelyiek stabilan védekeztek, nem engedték ponthoz jutni ellenfelüket. Így érkeztek el a felek a hajrához, a negyedik negyed végéhez. A nyíregyháziak előbb egy field- góllal szépítettek (3-7), majd a szombathelyiek elhibázott kirúgásából megszerezték a labdát - a hibát pedig TD-vel és extragóllal büntették, fordítottak (10-7). Még lett volna idő szombathelyi támadásra, de a nyíregyháziak ismét blokkolták a szombathelyi puntert, és ismét TD-vel, extraponttal zárták az ellentámadást (17-7) - a Tigers mindkétszer az end zone közelében szerzett labdát. Az idő pedig lepergett.

Jobbról Gildo Neyer edző, mögötte pedig a Szombathely Crushers serege Fotó: Unger Tamás

- Ez a Nyíregyháza tavaly még a kiemelt osztályban, a HFL-ben szerepelt, vagyis egy rutinos, jó erőt képviselő csapat fogadott minket - értékelt Gerencsér Milán, a Szombathely Crushers alelnöke, játékosa. - Kikaptunk, de nem vallottunk szégyent. Sőt, megítélésem szerint jól játszottunk, mind védekezésben, mind támadásban jól dolgoztunk, de ilyen szinten minden hibát büntet az ellenfél. Szerettünk volna veretlenül feljutni a másodosztályba, a divízió II-be, nagyon sajnálom, hogy ez nem sikerült. De összességében egy szép győzelmekkel megspékelt, remekül sikerült szezon van mögöttünk, a csapat beérett, összekovácsolódott - és hát a fő célunkat, a feljutást az ezüstéremmel is teljesítettük. Természetesen vállaljuk a magasabb osztályt, és szerintem egy szinttel feljebb is megálljuk majd a helyünket. Most következik három hét pihenő, aztán augusztus közepén egy toborzóval kezdjük meg a felkészülést az új szezonra - hátha ráakadunk néhány tehetséges, bevethető játékosra.

A Szombathely Crushers ezüstérmes csapata: Balogh Tamás, Baranyai Bence, Benkő Csaba, Bojtár Milán, Bökfi Kornél, Boros Ákos, Eberhardt Dániel, Gálos Márk, Gálos Márton, Gerencsér Milán, Gergye Zoltán, Geröly Attila, Hasznos Sebastián, Horváth Balázs, Horváth Dávid, Horváth Zoltán, Janzsó Csanád, Karvalits Gábor, Kőszegfalvi Attila, Lengyel Gábor, Lóránth Máté, Májer László, Mészáros Péter, Mód Gergely, Molnár Dávid, Pantali Dániel, Perge Kristóf, Piskor Péter, Radics Rajmund, Rozmann Ferenc, Rozmann Gábor, Rózsás Joel, Szabados Ádám, Szabó Áron, Tatár István, Tatár Sándor játékosok, Gildo Neyer edző, Őri Csaba csapatvezető, Kovács Miklós technikai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!