Sport

2007.03.01. 03:28

Ezüstérmes lett a Derkovits

Tiszavasvári - Ezüstérmet szerzett a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata a játékos sportverseny diákolimpia országos döntőjén.

Gergácz Zoltán

A játékos sportverseny diákolimpiai országos döntőjébe a nyolc területi győztes kvalifikálta magát, ám az elmúlt évben ötödik helyezett budapesti Újlak Utcai Általános Iskola létszámgondok miatt lemondta a részvételt. Rendezőként most debütált a nyírségi város, s bizony nem a legjobban. Nemcsak az elszállásolásnál akadtak nehézségek, de a tízfordulós verseny során a szabályok túl merev alkalmazásában is.

Régiónkat - immár sokadszor - a tavalyi országos döntőn bronzérmes szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola csapata képviselte. A kisorsolt feladatok között csupán négy szerepelt a területi döntőn, ám a vasiak szempontjából jól jött, hogy sok volt a gyorsasági szám, amire a szülők nagy áldozatvállalásával a Sugár úti sportcsarnokban tudtak készülni. A nagy távolság miatt már szombaton útra keltek, méghozzá nem a legkedvezőbb előjelekkel. Három kisdiák betegen - a csapat érdekét szem előtt tartva - vállalta az utat, egyikük közvetlenül a kórházból érkezett. Egy másik szombat este kapott gyomorrontást, s az éjszakája alvás nélkül telt. Ilyen előzmények után nem sok jóra lehetett számítani, de - egy szám- tól eltekintve - hozták magukat. Ez az egy is erősen megkérdőjelezhető volt. A 6. feladat váltóbottal való futásánál az utolsó bójánál nem volt meg az a bizonyos nyolcas , ezért duplán büntettek a bírák: a két másodpercből négy lett, a harmadikból 7. hely, az öt pontból pedig csupán egy. A csalódottság a következő körben vissza is vetette a csapatot, ám az utolsó három számban még a győztes egrieket is lefiniselve (19 pont, Eger: 16) az előkelő második helyet szerezték meg, amiért minden dicséretet megérdemelnek. A csapat felkészítői Kovács Frigyesné és Hernádi Pálné voltak. Különösen utóbbi, Klári néni számára marad emlékezetes az idei döntő. Nyugdíjba vonulása miatt számára hivatalosan ez jelentette egy sikeres korszak méltó zárását.1. Hunyadi, Eger 57,5 pont, 2. Derkovits, Szombathely 52, 3. Felsővárosi, Kiskunhalas 41, 4. Nagyboldogasszony, Jászberény 38,5, 5. Dózsa, Tatabánya 37, 6. Bethlen, Hajdúböszörmény 35, 7. Bem, Nyíregyháza 19.

Végeredmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!