Sport

2014.06.02. 14:30

Labdarúgó diákolimpia - befejeződtek döntők a lányoknál

Fonyódliget, Pécs - Befejeződtek a labdarúgó diákolimpia 2013/2014. tanévi országos lánydöntői. A III- IV. korcsoportosoknál a Váci iskola gárdája ezüstérmet szerzett.

Horváth Erika

A III -IV. korcsoportos lány labdarúgásban a megyei győztesek és Budapest legjobbja alkotta a fonyódligeti országos döntő mezőnyét.

Vas megyét a Váci iskola csapata képviselhette. Nagyszerűen kezdtek a szombathelyiek, hiszen mindhárom csoportmérkőzésüket magabiztosan nyerték. A bokodiakat 10-2-re, a Kazincbarcikát 7-5-re, a Balatonedericset 15-0-ra, a szolnokiakat pedig 9-3-ra győzték le. A középdöntőben a siófokiakkal találkoztak a vácisok. Ezúttal sem botlottak, 7-5-ös sikerrel jutottak az elődöntőbe, ahol a Püspökladány volt az ellenfél. A rivális kezdett jobban, 3-1-es vezetésre tett szert, de nem hagyták magukat a vasiak, fordítottak, és újabb, ezúttal 7-3-as győzelmet zsebeltek be. A döntőben viszont már nem volt esélyük a nagyon jó focistákból álló budapesti Szent-Györgyi csapata ellen (1-11) szépen csillogó ezüsttel és rengeteg élménnyel térhettek haza a vácisok.

A középiskolások, V- VI. korcsoportosok Pécsen döntőztek. A vasi induló a Nagy Lajos Gimnázium együttese volt. Nagyszerűen indult a torna a szombathelyiek számára, a pécsi Leőweyt 8-0-ra, a váci Madáchot 16-1-re, a szekszárdi Szent Lászlót 9-0-ra, a miskolci Ferenczit pedig 3-0-ra intézték el. A csoportelső NLG a nyolcaddöntőben szenvedte el egyetlen vereségét a későbbi második helyezett győri Fehér Miklós akadémia csapatától (0-2). Így az 5 -8. helyért folytathatta. A jászberényi Katolikust 2-1-re múlták felül a vasiak, az ötödik helyet pedig a szegedi Gazdasági elleni 3-2-es sikerrel szerezték meg a két kivétellel 9 -10. osztályos lányok. A torna legjobb kapusának Földes Fannit választották. Az NLG csapatának tagjai: Földes Fanni, Halmosi Noémi, Kiss Zsófia, Kopácsi Mirtill, Magyar Vanda Roxána, Molnár Ramóna, Pongrácz Alexandra, Szakonyi Emese, Tancsics Zsófia. Felkészítő testnevelő: Boros András.

A Váci Mihály Általános Iskola ezüstérmes, III -IV. korcsoportos lánycsapata. Elöl (balról): Sajó Odett, Böcskei Nikoletta, Janus Izabella, Rudolf Alexandra. Hátul: Mikos Tamás testnevelő, Basa Liliána, Nagy Vanessza, Horváth Viktória, Földes Anna. 


Földes Fanni, az NLG ötödik helyezett V -VI. korcsoportos gárdájából a torna legjobb kapusa díját érdemelte ki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!