Sport

2013.11.23. 19:29

Ezúttal hiába dolgozta le hátrányát a Körmend

Körmend - Ahogy kedden, úgy most is komoly hátrányból állt fel és tette szorossá a találkozót a Körmend, ezúttal azonban a végjáték az ellenfélé volt. A hazaiak az utolsó három másodpercben még támadhattak, de nem jutottak dobásig, a Kaposvár egy ponttal nyert.

Németh Zsolt

Három játékos is civilben ült a Körmend padján a mérkőzés előtt. A Jeremy Fears helyére érkezett Muhammad El-Amin még nem kapott játékengedélyt, Farkas Attila a keddi nemzetközi kupamérkőzésen sérült meg, és Sömenek Martin is a maródiak listájára iratkozott fel. A másik oldalon Hrvoje Puljko bár elutazott a csapattal, egyelőre nem vállalta a játékot részleges izomszakadás miatt, Dávid Gergely pedig még öt hete elszenvedett sérüléséből gyógyul.

Sonyák Bélával a kezdőben jó rajtot vett a Körmend. 7-2-re is vezettek a hazaiak, de a Kaposvár Chism és Hendlein pontjaival zárkózott, majd Fodor Márton triplájával már vezetett is. Ferencz Csaba két hármassal jelezte, újra a régi, Grebenár duplájával a Körmend három ponttal vezetett tíz perc után. Chism azonban még inkább rákapcsolt, állandósította előnyét a Kaposvár. Jancikin hármasa hat pontra hizlalta a különbséget. Ferencz lehetetlen helyzetből is hármast dobott, de ezzel is csak futott az eredmény után a Körmend. A játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán, és amikor a rossz ítéletet hasonlóval igyekeztek kompenzálni, akkor a közönség még a hazaiak javára fújt ítéletnél is nemtetszésének adott hangot. A hazaiak ezúttal nem büntetőztek olyan jól, mint egy hete a ZTE ellen, az is hozzájárult a nagyszünetben látott nyolc pontos hátrányukhoz. Sok hibával tértek vissza a pályára a csapatok, látszott, hogy komolyabban veszik a védekezést mindkét oldalon. Az állóháborúból a Körmend mozdult el jobban, és apránként igyekezett zárkózni a vendégekhez. A 27. percben Chism a negyedik hibája miatt a padra kényszerült, Fodor Gergely pontjaival a hazaiak mínusz ötre zárkóztak, de ekkor Devon Moore is a padra kényszerült a negyedik faultja miatt. Török kosarával már csak három volt közte, a harmadik negyedet nyerte a Körmend. A negyedik pedig úgy nézett ki, mint kedden. Határozottabb védekezéssel több hibára kényszerítették ellenfelüket a piros-feketék. Fodor Márton két triplával hűtötte a kedélyeket, de Kutasi és Török is sokat vállalt a felzárkózásból. Előbbi kettő plusz egy dobásos kombinációval egyenlített a 38. percben, majd eladott labdák és kihagyott büntetők következtek mindkét oldalon. 10 másodperccel a vége előtt Török Rolland kosarával már a Körmend vezetett. A kaposvári időkérés után Chism hét másodperc alatt válaszolt. Az utolsó három másodpercre időkéréssel készült a Körmend, de a labda kiperdült Moore kezéből, ezzel a Kaposvár nyerte a végletekig kiélezett végjátékot.

Inkognito Fashion Körmend BCKaposvári KK 77–78 (22–19, 18–29, 16–13, 21–17)

Körmend, 1600 néző V: d. Vígh, Török, Gál

KÖRMEND: Moore 6, Sonyák 5/3, FERENCZ 23/9, Török 6, RAKOCSEVICS 18

Csere: Grebenár 5, Fodor G. 4, Kusnyer, KUTASI 10/3

Vezetőedző: Hencsey Tamás

KAPOSVÁR: Hinnant 11/3, FODOR M. 17/9, Jancikin 5/3, HENDLEIN 15, CHISM 27/3

Csere: Kiss 3, Horváth , Kovács

Vezetőedző: Fekete Ádám

Az eredmény alakulása. 3. p.: 7-2. 7. p.: 12-13. 11. p.: 23-19. 16. p.: 31-37. 24. p.: 42-54. 29. p.: 56-59. 34. p.: 65-70. 40. p.: 77-76

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Az első félidőben nem játszottunk jól, lyukas volt a védekezésünk. A szünetben megbeszéltük, hogy mit kellene változtatni, ez sikerült is, hiszen kevesebb kosarat kaptunk. A támadásunk is sokkal jobb lett, ráadásul a lepattanó csatát megnyertük. Egy labdás meccs lett a végén, és azt kell mondjam, hogy amit a Jóisten adott kedden, azt most elvette, nem sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Fekete Ádám: – A végén majdnem kiengedtük a kezünkből a győzelmet, de a mérkőzés egészét tekintve megdolgoztunk ezért a sikerért. Csak gratulálok a csapatomnak, hogy tartalékosan is nyerni tudtunk egy erős Körmend otthonában, és ezzel folyytattuk jó sorozatunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!