Jobb volt a nagy rivális

2018.02.04. 18:08

Fájó vereséget szenvedett a SZoESE női kosárcsapata

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában a Szombathelyi Egyetemi SE hazai pályán szenvedett fájó vereséget a Tata ellen.

Tóth Gábor

Simon Cintia 32 pontja is kevés volt a győzelemhez Fotó: Unger Tamás

 

Simon Cintia 32 pontja is kevés volt a győzelemhez
Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE-Tatai SE 76-93 (19-21, 12-29, 25-17, 20-26). – Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Németh S., Fleischmann K.

SZoESE: SIMON C. 32/9, JAKUBOVICS 11/3, Szabó-Haklits 4, Uszkai 9, Plózer 2. Csere: FEKETE 10, Pankaczi 2, Horváth L. 4/3, Balogh V. -, Mezősi 2. Edző: Szabó László.

Két közvetlen rivális csapott össze, ugyanis mindkét gárda a felsőházi rájátszásért küzd. Tatán alapos pofonba, 43-83-as vereségbe futott bele a szombathelyi gárda, amely most a visszavágás reményében lépett pályára.

Nem is kezdett rosszul a házigazda, teljesen egyrangú csapatok csatáját láthatta a közönség.

A második negyedben azonban váratlanul megtört a hazaiak lendülete, támadásban és védekezésben is gyengén teljesítettek, egyszerűen átrohant rajtuk az összeszedettebb csapat benyomását keltő vendég. A gyorsabban, pontosabban játszó Tata

folyamatosan növelte az előnyét. A nagyszünetben pedig már tetemes hátrányban voltak a vasiak (20. perc: 32-50). Ám a szombathelyi lányok nem adták fel, rendezték a soraikat, koncentrált játékkal tértek vissza a pihenőről, és visszajöttek a meccsbe. Jól játszott, küzdött a vendéglátó, úgy tűnt, hogy összejöhet a fordítás (30. perc: 56-67). Ám a nagy rohanásban kezdett fáradni a SZoESE, egyre többet hibázott, így visszaverte a felzárkózási kísérletet a Tata, és végül biztos, megérdemelt győzelmet aratott – igaz, a kosárkülönbség talán túlzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában