Sport

2017.06.09. 16:05

Falco-Alba derbi, második felvonás

SZOMBATHELY Szombaton 14.45-kor a második mérkőzéssel, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Alba Fehér-Puebla+ találkozóval folytatódik az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság döntője (M4 Sport).

Tóth Gábor

Az egyik fél három megnyert meccséig tartó sorozatot óriási bravúrral, Székesfehérváron aratott győzelemmel (77-76) nyitotta szerdán a Falco - így elvette jóval esélyesebbnek tartott ellenfele pályaelőnyét, és 1-0-ra vezet a párharcban. A szombathelyi gárda - egyedüliként az NB I-es mezőnyben - még hibátlan hazai pályán, vagyis ha szombaton is legyűri az Albát, akkor nagy lépést tesz a bajnoki cím felé.

- Nyertünk egy meccset, de még nem nyertük meg a párharcot, ennek megfelelően készülünk a folytatásra - jelezte higgadtan Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Intő eset számunkra a ZTE példája: az elődöntő első meccsén a Zalaegerszeg győzött Székesfehérváron, aztán a következő három meccsen az Alba diadalmaskodott. Ez is mutatja, hogy ellenfelünknek van tartása, soha nem lehet leírni. Székesfehérváron a meccs nagy részében okosan, csapatként játszottunk. Tudtuk, ha szoros lesz a hajrá, akkor lehet esélyünk a győzelemre - így is történt.

Ivan Zsigeranovicsra (labdával) ismét nagy csata vár a palánk alatt. Mögötte Justin Edwards kellemetlenkedik Fotó: Unger Tamás

Összességében elégedett voltam a látottakkal, alapvetően sikerült megvalósítani a pályán azt, amit elterveztünk. Persze voltak hibáink, az első félidőben például sok labdát adtunk el, így sok gólt kaptunk leindításokból. Az Alba vélhetően Szombathelyen sem változtat a stílusán, a gyors, atletikus játékot fogja erőltetni - ezúttal is kiélezett, fizikális csatára van kilátás. Tudjuk, hogy mit kell játszanunk, szerintem van esélyünk a győzelemre. Főleg hazai pályán nem hibázhatunk, nagyon számítunk a közönségünk támogatására!

A csapat együtt van, motivált a társaság, mindenki bevetésre kész. Most még mindig 50-50 százalékra teszem a csapatok esélyeit a bajnoki címre. Azonban ha szombaton is nyerünk, akkor óriásit lépünk az álmaink felé - márpedig ez a célunk! A nyomás az Albán van, ezt megpróbáljuk kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!