Helyi sport

2019.07.16. 15:24

Falco KC: marad a csapatkapitány

A Falco-­Vulcano Energia KC Szombathely bajnoki címvédő kosárcsapatában folytatja pályafutását a sárga-fekete együttes saját nevelésű csapatkapitánya, Váradi Benedek.

Tóth Gábor

Váradi Benedek ünnepel együtt a szombathelyi szurkolókkal – erre jövőre is lesz lehetőség

Fotó: Unger Tamás

A 24 esztendős Váradi Benedek a Falco saját nevelésű játékosa, eddigi pályafutása során csak a szombathelyiek mezét viselte – stabil tagja a válogatottnak is. A mögöttünk hagyott szezont sérülésből lábadozva kezdte, fokozatosan lendült játékba, és akkor nyújtotta a legjobb teljesítményt, amikor a legjobban kellett: a középszakaszban és a play offban. Ponterős, kintről is veszélyes játékos, 1-es, 2-es és 3-as poszton is bevethető, nem fukarkodik a gólpasszokkal sem, védekezésben is roppant hatékony, igazi csapatember. Kevés ilyen sokoldalú magyar játékos van az NB I-es mezőnyben.

– Nagyon örülök, hogy a csapatkapitányunk marad sárga-fekete mezben, fiatal kora ellenére már évek óta fontos játékosa a Falcónak, a bajnoki címből is kulcsemberként vette ki a részét – fogalmazott Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője. – Mindkét fél rugalmas volt, így gyorsan megegyeztünk a közös folytatást illetően.

Váradi Benedek ünnepel együtt a szombathelyi szurkolókkal – erre jövőre is lesz lehetőség
Fotó: Unger Tamás

– Örülök, hogy ilyen gyorsan aláírtuk a szerződést, büszkén folytatom a pályafutásomat a Falcóban – jelezte Váradi Benedek. – Egy plusz egy éves szerződést kötöttünk, amennyiben a szezon végén mindkét fél elégedett lesz, úgy életbe lép a második esztendő is. Természetesen figyelemmel követem a klub körüli történéseket, és örömmel látom, hogy jó kis csapat formálódik. Még nem tudjuk, milyen erőt képviselnek majd az ellenfelek, egyelőre nincsenek légiósaink, de az már most látható, hogy a Falco az előttünk álló szezonban is komoly célokért küzdhet. A válogatottból – Perl Zolival együtt – jól ismerjük a frissen igazolt Benke Szilárdot és Filipovity Márkót. Ez mindenképpen előny, így az új fiúknak könnyebb lesz a beilleszkedés. Ugyanakkor új csapat van kialakulóban Szombathelyen, kemény munkára lesz szükségünk, hogy ütőképes együttessé érjünk. Az biztos, hogy a csapat magyar magja fiatal és roppant motivált lesz.

A Falco bajnokcsapatából Váradi Benedek mellett Perl Zoltán, Tóth Norbert és Bíró Olivér maradt sárga-fekete mezben, új igazolásként pedig Benke Szilárd, Filipovity Márkó és Krivacsevics Márkó írt alá a napokban a szombat­helyiekhez. A magyar mag ezzel készen is van, már csak három légióst – 1-es, 4–5-ös és 5-ös posztra – keres a szakmai stáb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában