Sport

2012.06.04. 15:00

Falco KC: Timberlake, Pantelics és Jancsikin jövője még bizonytalan

Szombathely - Pénteken Chad Timberlake, Djordje Pantelics és Braniszlav Jancsikin is önfeledten ünnepelte a Falco KC ezüstérmét. Ám a három kosaras a jövőjét firtató kérdésekre egyelőre nem tudott határozott választ adni.

Tóth Gábor

A Falco-SZOVA KC Szombathely NB I. A-csoportos kosárcsapata pénteken este egy fergeteges díjátadó ünnepséggel zárta az ezüstérmes szezont. A rendezvényen a csapat légiósai is részt vettek. Djordje Pantelics és Braniszlav Jancsikin a hétvégén már hazautazott Szerbiába, Chad Timberlak viszont bokaműtét után lábadozik porcleválást távolítottak el a sérült testrészből , ezért csak később térhet haza az Egyesült Államokba.

- Nagyszerű szezon van mögöttem, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy egy remek közösségbe, egy kiváló szakmai stáb által irányított sikeréhes, tehetséges csapatba csöppentem - fogalmazott Timberlake. - Szerettem Szombathelyen játszani, szerettem a várost, a közönséget. De nem tagadom, több ajánlatom is van. Ám nem akarok minden áron távozni. A vezetőkkel már egyeztettem a közös jövőt illetően, hamarosan kiderül a hogyan tovább.

- Minden meccsen igyekeztem a maximumot nyújtani, mert ez a csapat, ezek a társak, ez a közönség megérdemelte, hogy kitegyem a szíven a pályára - árulta el Pantelics. - Úgy érzem, hogy befogadtak Szombathelyen, amerre csak jártam a városban, mindenhol szívélyesen fogadtak, mindig mosolygós arcokkal találkoztam. Jól esik, hogy a vezetőség marasztal, és hajlok is a maradásra. De profi sportoló lévén egyelőre nem tudom kijelenteni, hogy biztosan a Falco-ban folytatom a pályafutásomat.

- Sajnos nem tudtam teljesen megmutatni, hogy mit is tudok, hogy mért igazolt le a Falco - szomorkodott Jancsikin. - Igyekeztem, hajtottam, de többször sérülések hátráltattak: kétszer is műtötték a térdemet, egyszer pedig a bokámmal volt probléma. A profi világban ritkán tapasztalható módon a nehézségeim ellenére a klub végig kitartott mellettem. Szeretnék maradni, szeretném meghálálni a belém vetett bizalmat, és szeretném bebizonyítani, hogy több van bennem az idén látottnál. Jó lenne jövőre is ehhez a remek közösséghez tartozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!