Sport

2016.03.25. 11:55

Falco-Kecskemét - Kezdődnek a középház küzdelmei

Szombathely - Megkezdi a középház küzdelmeit a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárcsapata: szombaton 18 órás kezdéssel a Kecskemét lesz a vendég az Arena Savariában.

Tóth Gábor

A Falco (13/13) a 7., a KTE (10/16) a 10. helyen fejezte be az alapszakaszt. Szombathelyen a Falco simán verte a Kecskemétet (77-57), idegenben viszont nagy csatában kikapott (79-83). Mindkét csapatnak jól jött az egy hét szünet, ugyanis a Falco és a KTE is elbukta legutóbbi két bajnokiját. Itt a lehetőség a javításra.

- Kulcsfontosságú számunkra a mérkőzés - szögezte le Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - Három győzelem az előnyünk a KTE előtt, ha nyerünk, akkor leszakítjuk riválisunkat a legjobb nyolcba jutásrét folytatott versenyfutásban. A három légiós határozza meg a Kecskemét teljesítményét. Remek játékos Ivosev és Karahodzic is, de elsősorban Derasimovicra kell ügyelnünk. A magyarok közül pedig a Pongó fivérek jelenthetnek veszélyt. Sajnos nem a legjobb előjelekkel készülünk. Thomas még mindig a derekával bajlódik, egész héten nem edzett, nem tudom, hogy mennyit bír majd. Hasonló a helyzet a bokasérüléssel küszködő Bognár Kristóffal: nem edzett a héten, vállalja a játékot, de sok időt nem tud a pályán tölteni. Bazsó Brúnó beteg, Hódi Patrik húzódásból lábadozik, Simon Kristóf még sérült. De teljesen mindegy, hogy hányan leszünk, ki mennyit bír, ezt a meccset be kell húznunk!

- Jelenlegi helyzetünkben, viharvert állapotunkban nem látom a reális esélyét annak, hogy a középház végére egy helyet előrébb lépjünk a tabellán - folytatta Kálmán László. - A hetedik helyünket viszont mindenképpen meg akarjuk őrizni. Ami nem lesz könnyű, ugyanis a Kaposvár is pályázik erre a pozícióra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!