Kosárlabda

2018.11.16. 18:55

Falco–PVSK rangadó – Jó formában lévő csapat érkezik a sárga-feketékhez

Az NB I-es férfikosárlabda-bajnokság 8. fordulójában a hét meccséből hatot megnyerő Pécset fogadja szombaton 18 órakor a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (M4 Sport).

Tóth Gábor

Kemény meccs vár Gasper Okorn mester (középen guggol) sárga-fekete csapatára

Fotó: Unger Tamás

A Falco szerdán FIBA Európa Kupa-meccset nyert, az angol bajnok Leicester vendégeként diadalmaskodott (95-84). Nagy szükség volt erre a győzelemre, ami egy három meccsből (Sassari, Debrecen, Szolnok) álló nyeretlenségi sorozatot zárt le. Ráadásul szűk kerettel sikerült diadalmaskodni, ugyanis a frissen igazolt Pustahvar vízumproblémák, Hódi pedig betegség miatt hagyta ki a találkozót. A szombathelyi csapat csütörtökön este ért haza, így sok ideje nem volt felkészülni a Pécs elleni rangadóra. A Falcóval ellentétben a PVSK remekül elkapta a bajnoki rajtot. Eddigi hét bajnokijából ugyanis hatot (Alba, Sopron, Körmend, Jászberény, TF, Szeged) megnyert, csak Kecskeméten maradt alul. Ráadásul idegenben is gyűjtögeti a győzelmeket. Ennek megfelelően az éllovas Szolnokkal megegyező mutatókkal a tabella második helyén állva érkezik Szombathelyre.

Kemény meccs vár Gasper Okorn mester (középen guggol) sárga-fekete csapatára
Fotó: Unger Tamás

– Sikertelen időszak volt mögöttünk, és a csapat nagyon meg akarta mutatni Leicesterben, hogy tud nyerni – árulta el Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Nehéz volt így pályára lépni, talán túl görcsösek voltak a fiúk, és az első félidő nem is sikerült jól. Ugyanazokkal a problémákkal küszködtünk, mint az előző meccseinken, lassan, puhán játszottunk. A második félidőben már jobban néztünk ki – arra a játékra lehet építeni. Sajnos nem volt túl sok időnk felkészülni a Pécs ellen, de mindent el

fogunk követni a győzelem érdekében. Ellenfelünk jól kezdte a szezont, nagyon egyben van a társaság, és a sikereik a játékosok önbizalmának is jót tettek. A Pécs ütőképes állománnyal rendelkezik, Pongó, Taylor, Ciric, Budmir, Kesar és Horti remek egységet alkot. Pustahvar jó fizikai állapotban tért vissza a Falcóba, de meccshiánnyal küszködik. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy a segítségünkre lesz. Nehéz meccs vár ránk, de szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat. Hódi még beteg, mindenki más bevethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában