Sport

2013.10.03. 17:15

Fazekas az Eb-n

Pénteken megkezdődik Ausztriában az asztaliteniszezők Európa-bajnoksága. A magyar férficsapatnak Fazekas Péter, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka éljátékosa is tagja.

Horváth Erika

Míg az előző Eb-n bronzérmes magyar női csapat kiemeltként a negyeddöntőben kezdi a küzdelmeket a schwechati kontinensviadalon, addig a férfiak az úgynevezett challenge divízióban szerepelnek. Az új szövetségi kapitány, Pázsy Ferenc az élvonalba való visszakerülést jelölte meg célként, ehhez számításai szerint a háromból két meccset meg kellene nyerni. A csapat tagjai: Jakab János, Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám, Lakatos Tamás és a CVSE játékosa, Fazekas Péter. Egyéniben a 17 éves Szudi Ádám is asztalhoz lép majd.

Fazekas Péter ismét válogatott<br> Fotó: Kiss Teodóra

- Az elődeink kiestek a második vonalba, így most az elsőbe való visszajutás a cél - erősítette meg Fazekas Péter is, aki két éve volt utoljára csapattag, előtte pedig 2007-ben. - Jó formában vagyok, majd kiderül, mekkora szerepet kapok. Az ötfős csapatból egy meccsen hárman játszhatnak. És három mérkőzésünk lesz összesen.

Az Eb-n hétfőn zárulnak a csapatküzdelmek, keddtől vasárnapig pedig az egyéni és páros számokat bonyolítják le. Ott is érdekelt lesz Fazekas Péter. Párosban egy fehérorosz játékossal áll asztalhoz, akivel eddig együtt nem, csak egymás ellen játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!