Sport

2014.11.20. 19:55

Fazekas Péter megvédte címét

Fazekas Péter, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztaliteniszezője negyedszer bizonyult a legjobbnak a Top 12 bajnokságon.

Horváth Erika

A szerdán és csütörtökön lebonyolított asztalitenisz Top 12 bajnokságon a férfiaknál három versenyző is képviselhette a Celldömölki VSE-t. Kosiba Dániel az I-es csoportban kapott helyet - és nem sikerült számára jól a selejtező. Sebestyén Pétert és Szita Mártont 4:0-ra legyőzte, ám Szudi Ádámtól, Majoros Bencétől és Jakab Jánostól is kikapott 4:2-re, így csoportjában csak negyedik lett. A II. csoportban Ecseki Nándor egyetlen meccset tudott nyerni - Vitsek Ivánt verte 4:2-re, csapattársától Fazekas Pétertől 4:1-re, Lakatos Tamástól 4:1-re, Kriston Dánieltől 4:3-ra, Magyar Lászlótól 4:2-re kapott ki. A csoportban így ő ötödik helyen zárt, ám Fazekas Péter címvédőhöz méltóan szerepelt, második helyezettként bejutott az elődöntőbe is. A rutinos asztaliteniszező Ecseki után Vitseket 4:1-re, Magyart 4:1-re, Kristont 4:0-ra győzte le, csak Lakatossal szemben maradt alul 4:1-re.


Fazekas Péter negyedszer nyerte meg a Top 12 bajnokságot
Fotó: Unger Tamás

Csütörtökre már csak az elődöntők és a döntők maradtak. Fazekas az elődöntőben az óriási meglepetésre négy közé jutott 17 esztendős Majoros Bencével találkozott; a CVSE játékosa magabiztosan, 4:1-re győzött, így akárcsak tavaly finálét játszhatott. Sokkal nagyobb és fordulatosabb csatát hozott az Ausztriában légióskodó Jakab János elleni találkozó. Fazekas 1:3-ról fordítva, meccslabdát is hárítva 4:3-ra bizonyult jobban. Ezzel tehát megvédte címét, 2001, 2005 és 2013 után negyedszer lett a Top 12 győztese.

A nőknél Pergel Szandra 2009 után másodszor hódította el az első helyet az országos bajnokság utáni legfontosabb hazai egyéni versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!