Sport

2013.03.04. 17:01

Fazekas Péter: ob-ezüst

Fazekas Péter, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka első számú játékosa ezüstérmet szerzett a hétvégi asztalitenisz országos bajnokságon.

Horváth Erika

Fazekas Péter címvédőként és második kiemeltként vágott neki az ob-nek. Első meccsét a ceglédi Bogádi ellen simán, 4:0-ra nyerte, akárcsak a következőt Szudi Ádámmal (Jászkun Volán) szemben. Aztán a volt csapattárs, Lindner Ádám (Carrara) következett és egy újabb 4:0-s győzelem. Az elődöntőben a négyszeres bajnok - legutóbb 2011-ben győztes - Jakab János (Budaörs 2i) volt Fazekas ellenfele. Végsőkig kiélezett csatában 4:3-ra (a döntő szettben 12-10-re) kerekedett felül a tavalyi bajnok. Ezzel már ott volt a fináléban, ahol az első helyen kiemelt Pattantyús Ádámmal került össze. A döntő is nagyon nagy küzdelmet hozott; hét játszmában dőlt el az aranyérem sorsa. Az utolsó szettben már 6-2-re is vezetett a celliek játékosa, végül mégis alulmaradt, s ezúttal meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A döntőben: Pattantyús-Fazekas 4:3 (4, -7, 4, -9, -7, 2, 7).

Fazekas Péter a tavalyi arany után most ezüstöt szerzett. Fotó: Szendi Péter

Összesen nyolc férfi asztaliteniszező indult vasi színekben. Fazekas és két klubtársa, Szita Márton,  valamint Nagy Krisztián a főtáblán kezdhetett, Szarka Zsolt (SZAK) és Bak Imre (Büki TK) selejtezőcsoportja megnyerésével - három-három győzelemmel - jutott a legjobb 32 közé. Bak és Szarka a 16-ba már nem került be, Szita és Nagy viszont igen, és nyolcaddöntőt is játszhatott. Előbbit a későbbi győztes Pattantyús (4:0), utóbbit a bronzérmes Jakab búcsúztatta (4:0).

A 40 férfi páros közül hétben volt vasi érdekeltség. Három duónak játszania kellett a főtáblára jutásért, közülük a Bak Imre és Monostori Péter (Bük, Gödöllő) járt sikerrel, s még a 16-ba is bejutottak. Szita Márton a szombathelyi, ám az ausztriai Pottenbrunnban játszó Fixl Balázzsal is egy meccset tudott nyerni a 32 között. Az ifj. Németh Péter-Kramarics Gergő (Mosonmagyaróvár, CVSE) páros győzelem nélkül búcsúzott. A legtovább a Fazekas Péter-Nagy Krisztián kettős jutott, két győzelem után 3:1-re a negyeddöntőben kaptak ki a későbbi ezüstérmes Móricz Máté-Varga Sándor (Félegyháza, Pénzügyőr) duótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!