Sport

2015.11.02. 17:19

Fazekas–Ecseki siker a jubileumi ranglistaversenyen

Szombathely - A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka két játékosa jóvoltából két vasi dobogós hely is született a Vörsas Kupa asztalitenisz ranglistaversenyen. Nyert a Fazekas Péter–Ecseki Nándor férfi páros, egyéniben pedig Ecseki bronzérmes lett.

Horváth Erika

A Szombathelyi Asztalitenisz Klub és a Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség huszadik alkalommal rendezett országos ranglistaversenyt – amely hetedszer kapta a Vörsas Kupa nevet. Ez volt a negyedik alkalom, amikor nemcsak férfi, hanem női versenyt is kiírtak a felnőtt és ifjúsági korosztályban is. A jubileumi rendezvényt – a szerdán kezdődő ifjúsági és serdülő World Tour-viadal jóvoltából – impozáns környezetben, az Arena Savariában rendezhették.

Szombaton a fiatalok álltak asztalhoz. Meglehetősen erős volt a mezőny, hiszen a múlt heti, Szombathelyen rendezett korosztályos válogatott edzőtábor után a legjobb magyarok mellett erős székelyudvarhelyi játékosok is indultak, sőt két szlovén fiú is nevezett.

A fiúknál öt, a lányoknál két vasi induló is volt. Egyéniben két celldömölki, Iván Bertold és Baranyai Domonkos tudta felverekedni magát a főtáblára, de a 16 közé már ők sem jutottak. A hat vasi érdekeltségű párosból kettő jutott a 16 közé, de Pungor Bálint (SZAK) az orosházi Losonczi Benjáminnal, valamint Baranyai Domonkos (CVSE) a pécsi Németh Mártonnal a nyolcaddöntőben búcsúzott. Az egyéni versenyt Molnár István (Jászkun Volán), illetve Fehér Orsolya (Statisztika) nyerte. Az ifjúsági párosok legjobbja a fiúknál a Balázs Bence–Molnár István (Univer-Sport, Jászkun Volán) duó volt, míg a lányoknál Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie (Staisztika, Szekszárd) nyakába került az aranyérem.

A vasárnapi felnőtt ranglistaverseny negatív részvételi rekordot hozott. Az elmúlt húsz esztendő során még sohasem indultak ilyen kevesen a Vas megyei viadalon – a férfiaknál mindösszesen 43-an, a nőknél 29-en. Mint Szarka Tibortól, a verseny főszervezőjétől megtudtuk, többen külföldi bajnoki forduló miatt hiányoztak, de sokan maradtak távol fáradtságra hivatkozva a túlzsúfolt versenynaptár okán. Azért több magyar élcsapat is delegált játékosokat. A Celldömölki-Swietelsky-Wewalka kettőse, Fazekas Péter és Ecseki Nándor párosban három győzelemmel jutott el a döntőig. Előbb a Both–Fehér (Malév, Sopron) kettőst verték 3:0-ra, majd a Böhm–Jung kettőst ugyanilyen arányban. Az elődöntőben 3:2-re bizonyultak jobbnak Do Phuong Namnál és Németh Jánosnál (BVSC, Kolbermoor). A fináléban már a szécsényieknek, Oláh Benedeknek és Kriston Dánielnek sem jutott több sikerélmény, 3:1-es győzelemmel vitte el Fazekas és Ecseki a fődíjat. Egyesben a 32-es főtáblán Fazekas Péternek három mérkőzés jutott. Két győzelem – Molnár I. (Jászkun) 4:2, és Bak (Gödöllő) 4:1 – után a negyeddöntőben kikapott attól a finn válogatott Oláh Benedektől, aki a Szécsény elleni bajnokin is megkeserítette a celliek dolgát. Ecseki Kosiba Kristóf (BVSC) elleni 4:0-s, Pálosi (Eger) elleni 4:1-es és Thériault (kanadai) elleni 4:1-es győzelemmel masírozott be az elődöntőbe. Őt is Oláh ütötte el a továbblépéstől – 4:1-re kapott ki tőle –, így bronzérmet vehetett át. A döntőt a két szécsényi játékos, Kriston és Oláh vívta, a hétszettes csatát és a versenyt Kriston nyerte meg (4:3).

A női egyesben Pergel Szandra (Budaörs) és Madacki Mirella (Kanizsa Sörgyár) játszotta a döntőt, Pergel magabiztosan, 4:0-ra győzött. Párosban is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára klubtársával Peterman-Varga Tímeával, miután 3:1-re legyőzték az ifi lányoknál győztes Fehér–Hartbrich duót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!