Vízilabda

2019.08.13. 17:52

Fejlődőpályán a Vasastól érkezett Szabó Bence

Az OB I-es Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nyáron szerződtetett pólósa, Szabó Bence számára korábban mindig sötét ló volt jelenlegi csapata.

Pum András

Szabó Bence tavasszal még ellenfélként érkezett Szombathelyre, immáron az AVUS sikeréért küzd

Fotó: Unger Tamás

A vasiak nyáron igazolt hét pólósa közül a 23 éves Szabó Bence a Vasasból érkezett Szombathelyre. Szabó a ­BVSC-ben nevelkedett, az alapokat Szűcs Leventétől és a magyar válogatott szövetségi kapitányától, Märcz Tamástól tanulta. Két évvel ezelőtt igazolt a Vasasba – onnan pedig Szombathelyre a korábbi junior válogatott kerettag vízilabdázó.

– Amikor két éve csapatot váltottam, már felvettem a kapcsolatot dr. Vincze Balázzsal, az AVUS szakmai igazgatójával – mondta a kapásposzton szereplő Szabó Bence. – Ám az akkori fejemmel még nem akartam vidékre igazolni, inkább maradtam Budapesten. Aztán idén újra megkerestek a szombathelyiek, és most már igent mondtam. Ennek több oka is volt: egyrészt tetszett maga a csapat, sok mindenkit ismertem a gárdából, másrészt Matajsz Márk edzőről csak jókat hallottam. Sokat adok Szűcs Levente véleményére, ő azt mondta: ha fejlődni akarok, jó helyem lesz Szombathelyen. Dr. Vincze Balázs is leült velem és jelezte: ha jó játékos akarok lenni, akkor igazoljak ide. Egyébként korábban soha nem szerettem az AVUS ellen játszani, mióta feljutott, sötét ló volt számomra, nem tudtam, mire számíthatok: egy viszonylag egyszerűbb meccs­re, vagy beleszaladunk egy zakóba.

Kissnek kellemes és kellemetlen emléke is van az aligátorokról.

Szabó Bence tavasszal még ellenfélként érkezett Szombathelyre, immáron az AVUS sikeréért küzd
Fotó: Unger Tamás

– Tavasszal akkori csapatommal, a Vasassal 14-13-ra kikaptunk Szombathelyen – folytatta Szabó. – Egyénileg siker, csapatként viszont kudarc volt a meccs. Az angyalföldi együttesből négy gólommal én lettem a legeredményesebb játékos, azzal a vereséggel viszont eldőlt, hogy csak a 13–16. helyért játszhatunk a folytatásban. Ráadásul Kiss Csabát fogtam, aki mellett alaposan megszenvedtem – nehéz ellene játszani, maradjunk annyiban. Akkor egyébként már tervben volt, hogy Szombathelyre szerződök, így némi pluszmotivációval szálltam vízbe. Az volt az egyik legjobb meccsem a bajnokságban. Ami a célokat illeti, védekezésben nagyon sokat szeretnék fejlődni és meghatározó játékossá válni. Csapatként viszont korai lenne megfogalmazni az elvárásokat, heten jöttünk, idő kell, mire összeállunk. Mindenesetre a tavalyi 12. helynél hátrább nem, csak előbb szeretnék végezni. Noha nemrég költöztem Szombathelyre, jól érzem magam – ebben persze nagy része van páromnak is, aki velem jött. Tetszik, élhető a város, el is adtam az autómat, mert olyan jól kiépített bicikliutak vannak, hogy bringával közlekedek. A fiúk befogadtak, Irmes Palit még a fővárosból ismertem, de a többiekkel is jóban vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában