Sport

2016.11.27. 18:55

Felemás sikerek- Az SZKKA döcögős játékkal nyert

Szombathely - A Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA ha ezúttal nem is jó játékkal, de megszerezte kilencedik győzelmét a női kézilabda-NB I/B-ben. A Haladás VSE Sport Kft. szoros mérkőzést játszott, de nyernie nem sikerült.

Horváth Erika

Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA-Gárdonyi-Pázmánd NKSE 28-22 (15-12). - Szombathely, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kovács T., Mándl.


A Haladás csapatában Hegedüs Dorottya 13 gólt szerzett, de győzelemnek nem örülhetett Fotó: Unger Tamás

SZKKA: Tömő - Mayer 9, Virág 4, PUKLER 7, Gayl-hoffer 2, Szendrei 5, Szecsődi. Csere: Szovák (kapus), Csépke, Győrffy, Magó, Mórocz, Jámbor 1, Futaki, Cser, Pődör. Edző: Bölöni Roland.

A mérkőzés úgy indult, ahogy azt a szombathelyi lányok akarták és a népes szurkolótábor is elvárta. Ezután azonban megtorpant a lendület, több hiba csúszott a játékba. Nem ment a védekezés, így a gyors indítások lehetősége sokszor elveszett, felállt védelemmel szemben pedig több pontatlanságot vétettek a lányok. A félidőben így is háromgólos e-lőnnyel mehettek az öltözőbe. Szünet után sem javult a játék, és az ellenfél kiegyenlített - ám fordítania nem sikerült. A rutinosabb szombathelyi lányok kihasználták a gárdonyiak fáradtságát, és Szendrei Barbara, Pukler Glória, valamint Mayer Maja góljaival megszerezték a győzelmet.

Bölöni Roland: - Ezen a mérkőzésen csak a győzelemért kapott két ponttal lehetünk elégedettek.

Haladás VSE SKFT- NEKA 24-26 (14-13). - Szombathely, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Lábadi, Szakasics.

Haladás: LAKÓ - Sebestyén 2, Takács K. 1, HRABOVSZKY 4/3, HEGEDÜS 13/1, GUTTYÁN 4/2, Baranyai Csere: Márkus (kapus), Freiberger, Bolfán, Doncsecz, Gerencsér, Horváth H., Kiss N. Edző: Hamar Zoltán.

Nagyon jól kezdtek a szombathelyiek a csoport élmezőnyéhez tartozó Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata ellen. Felváltva estek a gólok, és a félidő végén a hazaiak voltak eggyel előrébb. A szünet után is robogtak a zöld-fehérek, a 48. percig két-három góllal ők vezettek. Utána néhány túlzott játékvezetői ítélet - kiállítás, hétméteresek - megpecsételte a sorsunkat, el is fáradtak, és két góllal alulmaradtak.

Hamar Zoltán: - Rendkívül nagy akarásról, küzdenitudásról és önfegyelemről tettek tanúbizonyságot a lányok. Gratulálok nekik, büszke vagyok rájuk.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!