Sport

2010.05.26. 13:41

Férfi kézilabda vb-selejtező - Mocsai a hétvégéig vár választ Nagy Lászlótól

A hétvégéig vár határozott választ a barcelonai Nagy Lászlótól Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai igazgatója, hogy az átlövő vállalja-e a szlovénok elleni júniusi két világbajnoki selejtezőn a szereplést.

MTI

A csapat szerdai, veszprémi sajtótájékoztatóján a szakember elmondta, hogy levelet írt Nagy Lászlónak, amelyben jelezte a világklasszis átlövőnek: szükség van rá, számít rá, és szerinte nem zárja ki, hogy a magyar válogatott rendelkezésére álljon akkor is, ha esetleg külföldön szeretne élni.

"Kértem Nagy Lászlót, hogy a hétvégéig határozottan adjon igen vagy nem választ arra vonatkozóan, hogy számíthatunk-e rá a szlovénok elleni két világbajnoki selejtezőn" - fogalmazott Mocsai Lajos.

Nagy László tavaly nyáron szerepelt legutóbb a válogatottban, ezután felmerült, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot. A 39 esztendős Perez Carlos szintén a hétvégéig ad választ, játszik-e a kvalifikációs találkozókon.

Sinka László, a magyar szövetség elnöke elmondta: a felkészülés jegyében június 5-én a vajdasági Nagybecskereken (Zrenjanin) a szerbekkel mérkőzik meg a válogatott.

A keret már a héten megkezdi a felkészülést, a veszprémiek Veszprémben, a szegediek Szegeden, míg a külföldön játszók folyamatosan csatlakoznak a veszprémi kontingenshez. A közös munka hétfőn indul, a szállás Balatonalmádiban lesz, az edzéseket pedig Veszprémben tartják. Június 5-én következik a szerbek elleni meccs, majd másnap szünetet kapnak a játékosok. Június 7-től 12-ig megint edzőtáborban dolgoznak a kerettagok, egészen a ljubljanai utazásig.

A párharc első meccsét egy 1500 férőhelyes csarnokban tartják, a magyarok 150 jegyet kapnak, amelyet a Magyar Szurkolók Szövetsége oszt szét. A visszavágót a Veszprém Arénában rendezik. A győztes jut ki a januári, svédországi vb-re, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

Mocsai kitért rá, hogy Putics Barna és Katzirz Dávid ugyan tagja a keretnek, ám minden jel szerint sérülés miatt nem számíthat rájuk. Ilyés Ferenc és Mocsai Tamás Bundesliga-kötelezettsége miatt csak június 5-e után csatlakozik a válogatotthoz.

A párharc    

A magyar keret:
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr), Szente Gábor (Tatabánya Carbonex)                                     
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövők: Balogh Zsolt (PLER), Laluska Balázs (Cimos Koper), Mocsai Tamás (TBV Lemgo), Nagy László (Barcelona)
irányítók: Császár Gábor (Chambery), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)
beállósok: Gál Gyula (Croatia Zagreb), Herbert Gábor (Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Grebenár Gábor (Aragon), Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Perez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (GWD Minden)
balszélsők: Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Pálos Gábor (DKSE-Hotel Lycium), Törő Szabolcs (Arrate)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!