Sport

2010.02.24. 17:00

Férfi kosárlabda NB I - Visszalépett a Debrecen

Anyagi problémák miatt visszalépett szerdán a férfi kosárlabda élvonal további küzdelmeitől a Debreceni EKE.

MTI

A klub a honlapján jelentette be, hogy az NB I-es A csoport mellett az U20-as bajnokságot sem fejezi be." A Debreceni Egyetem Kosárlabda Egyesület elnöksége a jelen gazdasági körülmények közepette nem látja biztosítottnak a szezon befejezését az NB I A csoportban szereplő csapata számára - olvasható a közleményben. - A DEKE ezért úgy döntött, hogy nem folytatja az élvonalbeli bajnokságban való további részvételt, amiről tájékoztatta a játékosokat és az edzőket, valamint a város vezetését is. Az utolsó utáni pillanatig igyekezett a menedzsment a megoldás megtalálásán, és bár bizakodásra volt ok többször is a szezon folyamán, sőt, még néhány nappal ezelőtt is, most már nem lehetett halogatni a döntést."

Az eddigi 19 fordulóban mindössze egyszer győztes hajdúsági egyesület egyszersmind megköszönte szurkolóinak az eddigi buzdítást, Debrecen városának és további támogatóinak az erőn felüli segítséget, a csapat játékosainak és Fodor Péter vezetőedzőnek pedig az eddigi munkáját.

Az állásfoglalás kitér arra, hogy a DEKE az NB I-es B csoportban és a többi korosztályos bajnokságban folytatja szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!