Magyarország–Málta

2018.12.09. 20:29

Férfi vízilabda világliga-selejtező Szombathelyen

Hétfőn 17.30-as kezdéssel (M4 Sport) az AVUS uszodájában a magyar férfi-vízilabdaválogatott a világliga/Európa-kupa A csoportjának 3. fordulójában Máltát fogadja.

Pum András

Märcz Tamás együttese a Málta elleni találkozó abszolút esélyese

Fotó: Magyar Vízilabda-szövetség/Madar Dávid

Vasárnap kora délután megérkezett Szombathelyre a magyar férfi-vízilabdaválogatott, amely 17 órától edzett is az AVUS uszodájában. Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a négy csapatot számláló A csoportban két győzelemmel kezdte a világliga európai selejtezőjét (amely egyben Európa-kupa-selejtező is), előbb 17-9-re nyert Szolnokon Németország ellen, majd az oroszokat felülmúlva Ruzában diadalmaskodott (15-8). Hétfőn 17.30-kor Szombathelyen azt a Máltát fogadja, amely eddig mindkét találkozóját elveszítette, odahaza Oroszország ellen 18-5-re, Németországban 23-9-re kapott ki. A négy csoportban 16 együttes játszik körmérkőzéses rendszerben, és az első két-két helyezett jut az Európa-kupa nyolcas döntőjébe, amelyet 2019. április 5–7. között, később kijelölendő helyszínen rendeznek.

Märcz Tamás együttese a Málta elleni találkozó abszolút esélyese
Fotó: Magyar Vízilabda-szövetség/Madar Dávid

– A máltai vízilabda más szintet képvisel, mint a magyar, ám az utóbbi években sokat fejlődött – mondta Märcz Tamás. – Több játékosuk szerepelt, illetve szerepel az olasz első és másodosztályban. Mindenképpen nagy lendülettel akarjuk kezdeni a meccset, és ezt a tempót szeretnénk tartani egész végig. Nem becsüljük le ellenfelünket, de már az elejétől tudatosítani akarjuk, melyik az erősebb gárda. Hamar tetemes előnyt szeretnénk szerezni, és minél nagyobb különbséggel akarunk nyerni. Új dolgokat nem gyakorlunk, a bevált játékunkat játsszuk majd. A nyári ifjúsági világbajnokságon kint voltam a Tófürdőn, ott remek hangulat uralkodott, remélem, ezúttal is hasonló buzdításban lesz részünk.

A kapitány a korábban kijelölt kereten egy helyen változtatni kényszerült: a beteg Vogel Soma helyett a miskolci Csoma Kristófnak küldött meghívót.

A keret: Csoma Kristóf (Miskolc), Kardos Gergely (Szolnok) – kapusok. Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Kovács Gergő (mind OSC), Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán (mind FTC), Nagy Ádám, Vadovics Viktor (mind Miskolc), Bátori Bence (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC) – mezőnyjátékosok.

Az alapemberek közül Nagy Viktor, Hárai Balázs, Varga Dénes és Vámos Márton is hiányzik.

Az A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 3, 3. Oroszország 3, 4. Málta 0.

A pénztár 16 órakor nyit, 150 jegy vár gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában