Sport

2009.04.16. 02:28

Fináléba jutott a Rázsó kosárlabda csapata

Körkép - Az V. korcsoportos kosárlabda diákolimpián országos döntőbe jutott a körmendi Rázsó fiú csapata, a lányoknál a Bolyai kiesett.

Vastag Nándor

A fiúknál az egyik országos elődöntőt Pakson bonyolították le négy csapat részvételével. A körmendiek először a székesfehérvári Teleki ellen léptek pályára, és nagyon könnyen, 75:39-re nyertek. A mérkőzésen bokasérülést szenvedett a csapat alapembere, Mező Tamás, így a házigazda elleni döntőre csak öt emberrel tudott kiállni a Fertőszegi Péter által felkészített Rázsó. De a vasiaknak ez sem jelentett gondot, kiélezett küzdelemben 77:63-ra legyőzték a paksi Energetikait. A tornán kiemelkedően teljesített Sömenek Martin, aki az első meccsen 36, majd 53 pontot dobott, de a többiek, így Affiah Ármin, Anek Szabolcs, Sólyom Gábor és Bor Tamás is hasznosan játszottak. A körmendiek az első hellyel az országos, nyolccsapatos fináléba jutottak, ami április 24-26-a között Mohácson lesz.

A lányoknál a Bolyai Nagykanizsára utazott, ahol harmadik lett. A szombathelyiek előbb simán kikaptak a soproni Berzsenyitől, majd könnyedén verték a pápai Reformátust. A győzelmet a Berzsenyi szerezte meg, miután a torna aranyérméről döntő meccsen magabiztosan nyert a nagykanizsai dr. Mező ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!