Sport

2010.05.22. 02:27

Fináléban a Zrínyi kosarasai

Remek teljesítménnyel jutott országos döntőbe a III. korcsoportos kosárlabda diákolimpián a Zrínyi iskola fiú csapata.

Vastag Nándor

Az elmúlt napokban három diákolimpiai országos elődöntőnek is otthont adott Vas megye. A legjobban a III. korcsoportos fiú kosarasok tornája sikerült, melyet nagy küzdelemben nyert meg a Zrínyi. A pápai Tarczy legyőzése nem jelentett gondot (64:24), ám a győri Nádorvárosit 59:26-ra felülmúló kaposváriakkal már küzdelmesebb meccset játszottak. De 67:55-re nyertek, így a június 16-18-ai nyolccsapatos pécsi fináléba jutottak. A bronzérem 63:45-ös sikerrel a Nádorvárosié lett.

Ugyanebben a korcsoportban a fiú kézisek Celldömölkön selejteztek. A celli Városi iskola a győri Gárdonyitól 15:13-ra kikapott, de a dunaújvárosi Szilágyit 21:18-ra verte, így harmadik lett. A győzelmet a veszprémi Báthory szerezte meg.

Az V. korcsoportos lány kéziseknél a Szentgotthárdi Oktatási Intézmény elődöntőzött hazai pályán: a zalaegerszegi Kölcseyt 23:20-ra verte, majd a győri Bercsényitől 41:10-re kikapott. Mivel a Bercsényi a Kölcseyt is elintézte (38:11), így a gotthárdiak ezüsttel fejezték be szereplésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!