Sport

2010.06.17. 19:12

Foci vb, 2010: bazi nagy görög öröm - Görögország-Nigéria 2:1

A labdarúgó-világbajnokságokon eddig nyeretlen Görögország csütörtökön egy góllal jobbnak bizonyult Nigériánál a dél-afrikai torna B csoportjának második fordulós mérkőzésén.

MTI

B csoport, 2. forduló:

Görögország-Nigéria 2-1 (1-1)
Bloemfontein, Szabad Állam Stadion, 30 ezer néző, v:
Oscar Ruiz (kolumbiai)
gólszerzők: Szalpingidisz (44.), Toroszidisz (71.), illetve Uche (16.)
piros lap: Kaita (33.)
sárga lap: Papasztatopulosz (15.), Ciolisz (60.), Szamarasz (88.), illetve Obasi (89.)

Görögország:Corvasz - Vintra, Kirgiakosz, Toroszidisz, Ciolisz - Papadopulosz - Papasztatopulosz (Szamarasz, 37.), Karagunisz - Kacuranisz, Szalpingidisz, Gekasz (Ninisz, 79.)

 Nigéria: Enyeama - Odiah, Shittu, Yobo, Taiwo (Echiejile, 55.; Afolabi, 79.) - Uche, Etuhu, Lukman, Kaita - Aiyegbeni, Odemwingie (Obasi, a szünetben)

16. perc: Uche végezhetett el szabadrúgást a görög kaputól 22-23 méterre, középre ívelése anélkül csapódott a nigériai kapu bal oldalába, hogy bárki hozzáért volna (0-1).
33. perc: Kaita csapott össze az oldalvonal mellett Toroszidisszel, majd amikor a labda elhagyta a játékteret, a nigériai középpályás riválisa felé rúgott. Kaita ugyan nem találta el ellenfelét, azonban a játékvezető az egyértelmű szándékot piros lappal büntette.
44. perc: Gekasz kapott jó passzt, a 16-oson belül megfordult a labdával, visszagurított az érkező Szalpingidisz elé, akinek lövésébe az egyik nigériai védő beleért, így a játékszer a hálóőrt becsapva jutott az afrikaiak kapujába (1-1).
71. perc: egy szöglet után Szamarasz és Yobo fejelt össze az ötösön belül, a labda a 16-oson kívül helyezkedő Cioliszhoz pattant, aki egy igazítás után kapura lőtt, Enyeama azonban nem tudta megfogni a játékszert, a kipattanót pedig Toroszidisz közelről a hálóba passzolta (2-1).  

A mérkőzés az általános várakozásoknak megfelelően indult, a nigériaiak támadásban aktívabbak voltak, s egy szerencsés szabadrúgás után náluk volt az előny. Kaita azonban tett arról, hogy izgalmasabb legyen a találkozó, miután félreérthetetlen, súlyosan sportszerűtlen mozdulata miatt a játékvezető kiállította. A görögök sokkal nagyobb fokozatba kapcsoltak, s emberelőnyüket kihasználva még a szünet előtt egyenlítettek.

A második játékrész első negyedórájában az európai gárda több ziccert is elhibázott, de Nigéria előtt is adódott egy hatalmas lehetőség, Obasi azonban nem tudta bepasszolni a labdát az üres kapuba. Az emberhátrányban futballozó afrikai együttes erejét ezután teljesen felemésztette a védekezés, ellenfele pedig addig szorongatott, amíg megszerezte a győztes gólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!