Sport

2010.06.19. 15:21

Foci vb, 2010: eredményre vezetett a tulipános-antifutball - Hollandia-Japán 1:0

A holland válogatott 1-0-ra nyert szombaton a japánok ellen Durbanben, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában.

MTI

E csoport, 2. forduló:

Hollandia-Japán 1-0 (0-0)
Durban, Moses Mabhida Stadion, 62.010 néző, v:
Hector Baldassi (argentin)
gólszerző: Sneijder (53.)
sárga lap: Van der Wiel (36.)

Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong - Kuyt, Sneijder (Afellay, 83.), Van der Vaart (Elia, 72.) - Van Persie (Huntelaar, 88.)

Japán: Kavasima - Abe, Nakazava, Tulio, Komano - Nagatomo, Okubo (Tamada, 77.), Endo, Haszebe (Okazaki, 77.), Matszuji (Nakamura S., 64.) - Honda

53. perc: Sneijder került lövőhelyzetbe a japán 16-os előterében, 18 m-ről, jobbal bombázott, Kavasima csak beleütni tudott a labdába, amely a kapu bal oldalába pattant (1-0).

 Az első 45 perc szinte eseménytelen mezőnyjátékot hozott, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben. A hollandok sokkal többet birtokolták a labdát, de ötletek híján csak elvétve tudtak a jól záró japán védelem mögé kerülni.

A szünetről kissé más felfogásban jöttek vissza a hollandok, néhány perc alatt többször is veszélyeztettek távolról, s próbálkozásaik góllá is érettek. A bekapott találat után a japánok is megkíséreltek támadni, ettől nyíltabbá vált a csata, újabb gól azonban már nem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!