Sport

2010.06.12. 13:17

Foci vb 2010: felturbózott Dél-Korea, harmatos Görögország (2:0)

Öregfiúk strandcsapatának tűnt a görög együttes Dél-Korea válogatottja mellett: az ázsiai játékosok szétfutották ellenfelüket, és mindkét félidő elején szereztek egy-egy gólt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Koreai Köztársaság csapata 2-0-ra nyert szombaton a görögök ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában. A 2004-ben Eb-győztes dél-európai együttes így nem tudott javítani vb-mérlegén, amely mostanáig három vereségből állt: az eddigi egyetlen szereplése alkalmával, 1994-ben lőtt gól nélkül, nulla ponttal búcsúzott a csoportkör után.
 
A kvartett másik elsőkörös meccsére, az Argentína-Nigéria találkozóra 16 órától kerül sor Johannesburgban.

B csoport, 1. forduló:

Koreai Köztársaság-Görögország 2-0 (1-0). Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay Stadion, 25 ezer néző, v.: Hester (új-zélandi)
Gólszerzők:
Li Dzsung Szo (7.), Park Dzsi Szung (52.)
Sárga lap: Toroszidisz (56.)

Koreai Köztársaság: Dzsung Szung Rjong - Csa Du Ri, Li Jung Pjo, Cso Jong Hjung, Li Dzsung Szu - Kim Dzsung Vu, Ki Szung Jong (Kim Nam Il, 74.), Park Dzsi Szung, Li Csung Jong (Kim Dzse Szung, 91.)- Park Dzsu Jung (Li Szeung Rjul, 87.), Jeom Ki Hun

Görögország: Corvasz - Szeitaridisz, Papadopulosz, Vintra, Toroszidisz -  Szamarasz (Szalpingidisz, 59.), Ciolisz, Kacuranisz, Karagunisz (Pacacoglu, a szünetben)  - Hariszteasz (Kapetanosz, 61.), Gekasz

    I. félidő:

 7. perc: Ki Szung Jong végezhetett el szabadrúgást a szögletzászló közeléből, bal oldali beadására Li Dzsung Szo érkezett, aki az elmélázó görög védők között 2 m-ről a hálóba továbbított (1-0).

    II. félidő:

 52. perc: Park Dzsi Szung szerzett labdát a komótos védők között az ellenfél térfelének közepén, kapura tört, s két görög játékos között, 8 m-ről, ballal a kimozduló Corvasz mellett a bal alsó sarokba helyezett (2-0). 

Az első félidőben jobbára a dél-koreaiak irányítottak, gyors vezető találatuk után többször is veszélyeztettek kontrából, egy alkalommal csak Corvasz kapus mentette meg a görögöket az újabb góltól. Az európaiak elképzelés nélkül szövögették támadásaikat, a kapura szinte egyáltalán nem voltak veszélyesek.  
 
A fordulás után egy remek egyéni akció végén megduplázta előnyét az ázsiai gárda, amely a folytatásban elsősorban már csak ennek őrzésére törekedett. A görögök az utolsó félórában fölényben játszottak, néhány helyzetet is kialakítottak, próbálkozásaikat azonban nem koronázta siker.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!