Sport

2010.06.13. 20:27

Foci vb, 2010: hengereltek a németek, Németország-Ausztrália 4:0

Fölényes győzelemmel kezdte a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot a német válogatott, amely a D csoport vasárnapi második mérkőzésén 4-0-ra verte az ausztrál csapatot, Durbanben.

MTI

D csoport, 1. forduló:

Németország-Ausztrália 4-0 (2-0)
Durban, Moses Mabhida Stadion, 62 ezer néző, v.:
Rodriguez (mexikói)
gólszerzők: Podolski (8.), Klose (26.), Müller (68.), Cacau (70.) 
sárga lap: Özil (12.), Cacau (92.), illetve Moore (24.), Neill (46.), Valeri (58.)
piros lap: Cahill (56.)
    
Németország: Neuer - Friedrich, Mertesacker, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger, Özil (Gomez, 74.) - Müller, Podolski (Marin, 81.), Klose (Cacau, 68.)

 Ausztrália: Schwarzer - Neill, Moore, Chipperfield, Wilkshire - Valeri, Culina, Grella (Holman, a szünetben), Emerton (Jedinak, 74.), Cahill - Garcia (Rukavytsya, 64.)


8. perc: Müller került helyzetbe egy jó kiugratás után az ausztrál tizenhatos jobb felén, az ötös sarkáról szépen gurította vissza a labdát a túloldalon érkező Podolskihoz, aki 13 méterről erős lövést küldött a kapura, a labda Schwarzer kapus kezéről került a hálóba (1-0). 
26. perc: Lahm ívelt remekül középre a jobb oldalról, Klose Schwarzert megelőzve hét méterről fejelt a kapuba (2-0)

56. perc: Cahill szállt bele hátulról Schweinsteigerbe, Rodriguez játékvezető kiállította őt. 
68. perc: Müller kapta a labdát Podolskitól az ausztrál tizenhatos előterében, egy szép csellel tisztára játszotta magát, majd 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (3-0).
70. perc: Özil futott el a baloldalon, pontosan passzolt a középen érkező, éppen csak beállt Cacauhoz, aki hét méterről a kapuba továbbította a labdát (4-0)

Gyorsan egyértelművé tette a német válogatott, hogy gólszerzésre törekszik, jó ritmusváltásokkal, szép passzokkal gyakran került az ausztrál védőfal mögé. Podolski és Klose találata mellett továbbiak is születhettek volna, legalábbis a lehetőségek megvoltak erre, miközben a másik oldalon semmi jele nem mutatkozott annak, hogy alapvetően változhatna a helyzet. 

Ehhez képest kissé álmosan kezdte a második félidőt Joachim Löw alakulata, tíz perc elteltével azonban ismét belelendült, és továbbra sok helyzetet alakított ki. A Cahill kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó ausztrálok próbálkozásaiban ebben a szakaszban sem volt erő, a németek pedig megduplázták előnyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!