Sport

2010.07.13. 07:22

Foci vb, 2010: Kassai Viktor vb-meccset vezetne NB II-es bajnoki helyett

Kassai Viktor, az idei labdarúgó világbajnokságon négy meccset - köztük az egyik elődöntőt - vezető bíró szerint sikeres munkát végeztek Dél-Afrikában, amihez nagyban hozzájárult a játékosok viselkedése is. A játékvezető erről kedden, a hajnali órákban beszélt az MTI-nek, miután leszállt a gépe a Ferihegyi repülőtérre.

MTI

Kassai Viktor a repülőtéren azt mondta, hogy nagy büszkeség volt elődöntőt vezetni az idei világbajnokságon. "Nagy kihívás volt és egyben szakmai elismerés, (...) szerencsénk volt, mert a csapatok partnerek voltak és alapvetően segítettek minket, hogy ne égjünk be ezen az elődöntőn"- fogalmazott.

Nem könnyű játékvezetőként bejutni abba a körbe, amely elődöntőt vezethet - mondta. Szerinte ez úgy sikerülhetett neki és két társának, hogy a bizottság, mely kiválasztja őket, elégedett volt az előző három meccs vezetésével.

Kassai Viktor úgy vélte, hogy a világbajnoki meccseket gyakran könnyebb levezetni, mint egy NB II-es mérkőzést, mivel különbözik a játékosok habitusa és hozzáállása.


Az MTI kérdésére a végső eredményt úgy kommentálta, hogy "1-0 lett; nem szurkoltunk senkinek".

Erős Gábor asszisztens - aki tíz éve dolgozik együtt Kassai Tiborral - a repülőtéren úgy fogalmazott, hogy nagyon büszkék a teljesítményükre.

Vámos Tibor, a trió harmadik tagja közölte: mindhármuknak ez volt az első felnőtt világbajnokságuk. "Viktorral 2006 óta dolgozom együtt, és azóta vettünk részt abban a projektben, amely a FIFA égisze alatt működött, és eljuttatott minket a vb-ig" - tette hozzá. 

Felidézte, hogy 2007-ben a Kanadában megrendezett U20-as vb-n bíráskodtak, 2008-ban a pekingi nyári olimpián, ahol a döntőt vezették, tavaly pedig Nigériában voltak, az U17-es világbajnokságon. Az asszisztens szerint ezek fontos állomásai voltak annak az útnak, amely végül a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságig vezetett.       Kassai Viktor, Erős Gábor és Vámos Tibor az idei labdarúgó világbajnokságon a Brazília-Észak-Korea és a Mexikó-Uruguay csoportmeccsek után a Ghána-Egyesült Államok nyolcaddöntőt, majd a Spanyolország-Németország elődöntőt vezette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!