Sport

2013.10.24. 10:45

Fogathajtó sikere: Geröly Tibor országos bajnokságot nyert

Zsana - A gencsapáti Geröly Tibor szerezte meg a kettesfogathajtók C kategóriás országos bajnoki címét.

Horváth Erika

Az országos döntőn 16 megye 48 versenyzője állt rajthoz – Vas megyéből Geröly Tibor (Főnix Lovasklub Gencsapáti, segédhajtója Szabó Péter), Lebics István (Lukácsházi Lovas Klub segédhajtója Lebics Éva) és ifj. Szájer József (Körmendi Lovas Klub segédhajtója Szájer Júlia) kvalifikáltak. A versenyt az akadályhajtás kétfordulós összevetéses szabályai szerint bonyolították le. A pálya hossza 710 méter, az iram 230 m/perc, az alapidő 186 másodperc volt. Az első fordulóban 19-en hibapont nélkül teljesítették a pályát. Itt a legjobb eredményt elérő Lebics István 20 másodperccel, Geröly Tibor 19 mp-el ment jobb időt az alapidőnél hibátlanul, csapattársuk, Szájer József sajnos egy verőhibát vétett. (A vasiak első helyen zárták az első kört.) A második fordulóban 28-an hajtottak hibátlanul – Geröly Tibor és Szájer József is. Lebics István egy verőhibát vétett.

Geröly Tibor (balról) bizonyult a legjobb honi fogathajtónak. Fotó: Hungary Foto Zsana

A két forduló eredménye alapján alakult ki a csapatverseny végső sorrendje. Békés megye nyert, a vasiak a hatodik helyen végeztek.

Egyéniben a két forduló összesítése után a 14 legjobb hibátlanul hajtó az összevetésben szállt csatába a bajnoki címért. Óriási iramot diktáltak a hajtók, hiszen az idő döntött. Végül Geröly Tibornak sikerült verőhiba nélkül, legjobb idővel megszerezni a magyar bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!