bajnokság

2019.05.13. 20:15

Fontos csatát nyert a HVSE futsalcsapata

Az NB I-es futsalbajnokság középszakaszának 8. fordulójában a Kútház Haladás VSE rangadót – nagy csatát – nyert a szívósan küzdő vendég Nyírgyulaj ellen.

Tóth Gábor

Kútház Haladás VSE–Nyírgyulaj KSE 3-1 (1-1). – Szombathely, 450 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Wittner, Kubicsek (Holczbauer).

HVSE: Sásdi – Horváth P., Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Alasztics (kapusok), Michel, Sanchez, Hajmási, Sipos, Pocaia, Péter, Vidák. Edző: Sziffer András.

Nyírgyulaj: Pallai – Vlasovych, Sánta, Fekete, Siska. Csere: Sándor, Klushyn, Szabó, Vass, Nagy, Kántor, Opre. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Hajmási (5.), Vidák (23.), Dróth (38.), ill. Kántor (20.).

Hosszú idő, bő egy hónap után lépett pályára ismét a Haladás, és rögtön komoly rang­adóval tért vissza lelkes, népes szurkolótábora elé, ugyanis a Nyírgyulaj szintén a csoport­elsőségért, a bajnoki döntőért harcol.

A találkozót nagy lendülettel kezdte a HVSE, már az elején nagyokat kellett védenie a vendégek kapusának – aki a folytatásban is kitűnő formának örvendett. Hajmási törte fel a nyírgyulaji reteszt, egy végletekig kijátszott akció végén talált közelről a kapuba. És rohant, nyomott tovább a Haladás. Aztán az idő múlásával kiszabadult a szorításból a vendég, kiegyenlítettebb lett a meccs. De kapura egyértelműen a szombathelyiek voltak veszélyesebbek. Ám az újabb gól csak nem akart összejönni. A kihagyott helyzetekért pedig járt a büntetés: a félidő végén egy szöglet után roppant szerencsés góllal egyenlített a Nyírgyulaj.

Fordulás után sem csökkent a tempó. És Vidák okos góljával ismét előnybe került a Haladás. Kitámadott, letámadott a házigazda, sok labdát szerzett. A vendég azonban nem akart kikapni, távoli lövésekkel tesztelte Sásdit (aki kollégájához hasonlóan remekül állta a sarat). A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek – bátrabb futballra váltott a Nyírgyulaj, vészkapust is bevetett. Olykor-olykor beszorult a Haladás, de stabilan védekezett. Mozgalmasra sikeredett a hajrá, a vész­kapussal rohamozó Nyírgyulaj ugyanis mindent elkövetett az egyenlítésért. Ám Vidák és Dróth ha nehezen is, de összehozták a harmadik hazai gólt – utóbbi volt erőszakos és gyötörte kapuba a labdát. Ebből a pofonból pedig már nem tudott talpra állni az amúgy szívós ellenfélnek bizonyuló Nyírgyulaj.

Küzdelmes meccset vívott, fontos győzelmet aratott a Haladás, egyik közvetlen riválisát múlta felül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában