Sport

2009.09.03. 11:01

Futball-láz Viszákon

Remekül teljesít, eddig mindhárom meccsét megnyerte a viszáki labdarúgócsapat a megyei II. osztály Körmend-csoportjában. Az elmúlt hétvégén is őrületes mecsen diadalmaskodott, vasárnap pedig forró derbi, az Őriszentpéter elleni szomszédvári rangadó vár a társaságra. Nem csoda, hogy futball-láz hatalmasodott el a településen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az elmúlt hétvégén Apátistvánfalván diadalmaskodott 5:4-re a Viszák. Egy biztos: érdekes meccset láthattak a szurkolók. A hazaiak már a 3. percben megszerezték a vezetést (1:0), majd néhány percen belül növelték az előnyüket (2:0). Szépített a Viszák (2:1), de gyorsan ismét meglépett a hazai gárda (4:1). Ám a vendégek nem törtek össze, újabb gólt lőttek (4:2), majd pillantokkal az első félidő vége előtt ismét a hazai kapuban táncolt a labda (4:3). Fordulás után egyenlített a Viszák (4:4), majd 7-8 perccel a vége előtt megszületett a három pont sorsáról döntő ötödik vendégtalálat (4:5)... Bizonyára nem volt véletlen a viszáki győzelem, hiszen a csapat korábbi két bajnokiját is megnyerte, így éllovasként várja a pontvadászat folytatását.

- Megmondom őszintén, nem számítottunk ilyen remek rajtra - fogalmazott Biczó Zoltán, a Viszák Községi Sportegyesület elnöke. - A korábbi években rendkívül jó csapatunk volt, szép eredményeket értünk el, de elérkezett az idő a fiatalításra. Tavaly éppen ezért kicsit gyengébben teljesítettünk. Ám kezd beérni a társaság, együttesünk egyre jobb futballra képes. Egyébként Ráncsik Róbert személyében egy keménykezű edző ült le a kispadra. Remek alapozást vezényelt, és a hétközi edzések sem maradnak el. Szerencsére a futballisták vevők a munkára, így szép lassan azért jönnek az eredmények. A remek kondíciónknak köszönhetjük, hogy az utolsó percig képesek vagyunk hajtani. Többször szereztünk már gólt a hajrában - mint például legutóbb Apátistvánfalván. A keretünk gerince nem változott, meghatárzó játékost csupán egyet, Vaján Róbertet igazoltuk Pankaszról - az ő futballja viszont sokat lendített a játékunkon. Hiába kezdtük remekül a bajnokságot, a célkitűzésen nem változtatunk, továbbra is a tabella első felében szeretnénk végezni, de ebbe a 7-8. hely is belefér. Mint mondtam: fiatal a csapatunk, ráérünk még megkövetelni a kiugró eredményt a srácoktól. Anyagilag stabil a klubunk, támogat minket az önkormányzat és szponzorok is állnak mögöttünk. A körülményeket pedig némely megyei I-es csapat is megirigyelné. Kicsi, talán 270 lelket számláló falu a miénk, nagy dolognak tartom, hogy ilyen szintem tudjuk működtetni a csapatot.

- Egyébként nem túlzás, ha azt mondom, hogy futball-lázban ég a falu apraja, nagyja - folytatta Biczó Zoltán. - Nemcsak az eddigi teljesítményünk miatt, hanem azért is, mert vasárnap szomszédvári rangadón fogadjuk az Őriszentpétert. A két csapat mindig presztízscsatát vív, álljanak bárhol is a tabellán. Most viszont két hibátlan gárda meccsel majd, hiszen az Őri ugyancsak három győzelmet számlálva a második a tabellán. Kell ennél több? 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!