Nagy a tét

2019.06.11. 07:53

Futsal-döntő: nagy csatát nyert a Haladás!

Az NB I-es futsalbajnokság döntőjének negyedik felvonásán a Kútház Haladás VSE nagy csatában, hosszabbítás után, büntetőkkel diadalmaskodott a Berettyóújfalu ellen.

Tóth Gábor

Dróth Zoltán az előző, szombathelyi meccsen két góllal keserítette meg a Berettyóújfalu sorsát

Fotó: Unger Tamás

A negyedik felvonásához érkezett hétfőn este az egyik fél három megnyert meccséi tartó csata. Az első mérkőzést a pályaelőnyben lévő Berettyó nyerte (2-1), majd Szombathelyen a Haladás diadalmaskodott (3-1), végül Berettyóban ismét a házigazda nyert – hosszabbítás után (6-4). A Haladás az életben maradásért, az egyenlítésért küzdött, míg a Berettyó szerette volna lezárni a versenyfutást. A hazaiaktól hiányzott az eltiltott Samuel Sanchez.

Kútház Haladás VSE – MVFC Berettyójfalu 3-3 (1-0, 2-2) – büntetőkkel 3-2. – Szombathely, 450 néző, NB I-es futsalmérkőzés, bajnoki döntő, negyedik találkozó, vezette: Farkas B., Futó T. (Kovács G.).

HVSE: Alasztics – Simic, Pocaia, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Sásdi (kapusok), Michel, Hajmási, Horváth P., Sipos G., Gerencsér, Péter, Vidák. Edző: Sziffer András.

Berettyóújfalu: Tihanyi – Nagy, Rábl, Amílcar, Sergio. Csere: László (kapus), Francisco, Sipos, Szabó, Gál, Harmati, Trencsényi, Takács, Rafael. Edző: Mullor Cabrera Sergio.

Gól: Dróth 2 (3., 43.), Vidák (40.), ill. ill. Gál (22.), Nagy I. (37.), Amílcar (46.)..

Kiállítva: Simic (34.), Pocaiai (44.).

Fotó: Unger Tamás

Az eddigieknél óvatosabban kezdtek a felek, de a Haladás nyitott támadóbb szellemben. És a hazaiak az első komoly helyzetüket gólra is váltották: Dróth fordult be a védőjéről, és vágta kapuba a labdát. A Berettyó feljebb tolta a játékát, így a jól védekező Haladás kedvére kontrázhatott. Benne volt a meccsben az újabb hazai találat.

A vendég távoli lövésekkel próbálkozott – a percek múlásával egyre gyakrabban. De a nagyobb helyzeteket a házigazda alakította ki. A Berettyó, ahogyan tőle megszokhattuk, nem válogatott az eszközökben: Amílcar könyökölte le Dróthot, mindenféle retorzió nélkül. Roppant szervezetten futballozott a Haladás, nem talált rajta fogást a vendég. Csak a gól hiányzott a játékából. Kellett a szünet a vendégeknek.

Fordulás után viszont alaposan bekezdett a Berettyó. Egy remek támadás végén gyorsan egyenlített, majd kapufával jelezte, hogy lendületbe jött. Szorult a Haladás, kellett ki idő, mire rendezte a sorait. Forrósodott a hangulat, pörgős ki, ki meccset vívtak a felek. A játékvezetők – akárcsak az első meccsen – elvesztették a fonalat. Szórták a faultokat, a sárgákat, és egy kemény belépő után kiállították Simicet – nagyon erősnek tűnt az ítélet. Nagy segítséget kapott a vendég. De kivédekezte, túlélte a két perces emberhátrányt a zöld-fehér gárda. Sőt, a folytatásban már futotta az erőből néhány kontrára is.

A Haladás korán elérte az öt csapatfaultot, ezért a vendégek bőszen dobálták magukat, és csak összehoztak egy kisbüntetőt. Nagy Imre 10 méterről elengedett löketét Alasztics védte, azonban a kipattanót a berettyói játékos közelről a léc alá bombázta. Rögtön vészkapusra váltott a Haladás. És megcsinálta a lehetetlennek tűnő feladatot a Haladás, ugyanis 14 másodperccel a vége előtt Vidák előtt fantasztikus gólt sarkazott (2-2)!

Jöhetett a kétszer öt perces hosszabbítás. A Haladás is kisbüntetőt rúghatott, Dróth pedig nem hibázott – fordított a Haladás. De a játékvezetők ámokfutása folytatódott: Pocaiai második sárgával lett kiállítva. Ismét emberelőnyben támadhatott a Berettyó. Roppant feszült volt a hangulat. Még a hosszabbítás második félidejének elején is emberhátrányban volt a Haladás, és ezúttal nem tudta kivédekezni, egyenlített a Berettyó (46. perc: 3-3). Küzdött becsülettel a megtizedelt, fáradó Haladás. Vidákot rúgták agyon az utolsó pillanatban, a játékvezetők sípja ezúttal néma maradt, így elmaradt a szombathelyi kisbüntető...

Büntetőpárbajra maradt a döntés – a hazai kaput Sásdi védte. Szombathelyi oldalról Michel, Dróth és Vas sem hibázott, míg a Berettyónál Amílcar rontott. Így a büntetőpárbajt 3-2-re megnyerte a Haladás. És 2-2-re mentette az egyik fél három megnyert meccsig tartó döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában