Sport

2010.06.17. 12:19

Fúvószenekar, elmaradt díjátadás: ismét bajnoki címet ünnepelt a Kőszeg

A megyei III., és a megyei II. után múlt vasárnap a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot is megnyerte a Kőszeg SE, Őry Gáborék a következő szezonban már az NB III-ban futballoznak.

Pum András

Mélyről indult a kőszegi labdarúgó-csapat, különböző problémák miatt néhány éve csupán a megyei III. osztályban állt rajthoz a gárda. Nem estek kétségbe Táncsicsék, hiszen abban az esztendőben rögtön bajnokok lettek, majd ugyanazzal a lendülettel a következő szezonban a megyei II. osztályt is megnyerték. A tavalyi évad tehát már a megye egyben találta a gárdát, amely múlt vasárnap, táplánszentkereszti 4:2-s sikerének köszönhetően feljutott az NB III-ba. Három év, három bajnoki cím - mindenképpen elismerésre méltó mérleg. Érdekesség, hogy a "legsimábban", négy pont előnnyel a megyei I-et nyerték meg a kőszegiek - az alsóbb osztályokban még ennél is szorosabb volt a küzdelem.

- Mindannyian tudtuk, hogy nagy lehetőség előtt állunk, ennek megfelelően a szokottnál feszültebbek is voltunk a táplániak elleni meccsen - mondta Őry Gábor, a kőszegiek játékos-edzője. - Szerencsére már a harmadik percben vezetést szereztünk, ám egy védelmi hibából a félidő közepén kiegyenlítettek a hazaiak, de a lefújás előtt ismét nálunk volt az előny. A meccs előtt elhatároztuk: nem foglalkozunk azzal, hogy áll a rivális Kemenesalja rumi meccse, de bármennyire is szerettük volna, nem zárhattuk ki a külvilágot, a szünetben hozzánk is eljutott a hír, hogy vezet a Rum. Igaz, aztán azt is hallottuk, hogy döntetlen a meccs - szóval valójában fogalmunk sem volt, hogy mi a helyzet néhány kilométerrel arrébb. A szünetben kisebb sérülés miatt lecseréltem magam, és onnantól kezdve már jobban képben voltam a riválist iletően. Lehet, ha a pályán lévők is tudják, hogy vesztésre áll a Kemenesalja, kevesebbet stresszelnek. Azért így sem volt nagy baj... A második játékrész elején elhúztunk két góllal, nem sokkal később aztán megint jött a tápláni találat - még ekkor sem dőlhettünk tehát hátra. A 73. percben aztán ismét két góllal mentünk - ekkor kezdtünk csak megnyugodni, sejtettük, hogy ez az előny már elég lesz a lefújásig.

- A hármas sípszót követően elszabadult a pokol, körülbelül 200 kőszegi kísértek el bennünk Táplánba,ők bizony alaposan megadták a módját az ünneplésnek - folytatta Őry Gábor. - Itt volt a "B"-közép, a fúvószenekar, rengeteget jelentett, hogy ennyien szurkoltak értünk a helyszínen. A körmendi edző, ifjabb Molnár Károly tápláni sörözőjében folytattuk az ünneplést - ide egy helyi lakos invitáltak bennünk. Majd hazamentünk Kőszegre, és a focipályán - emlékeim szerint - egészen reggelig buliztunk. Némi üröm vegyült az örömünkbe, a bajnoki címért járó érmeket ugyanis a mai napig nem kaptuk meg. furcsa, mert  Rumban megjutalmazták a harmadik helyen zárt hazaiakat, és az ezüstérmes vönöckieket. Igaz, azóta ígéretet kaptunk, hogy mi is átvehetjük majd az aranyérmeket, de így már nem az igazi. Szerencsére egyik támogatónk valamennyi játékost meglepett egy "Bajnokok bora" feliratú nedűvel.

 

- Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik a megyei III-től bezárólag a megyei I-es cím megszerzéséig segítették a munkánkat, szurkolóknak, támogatóknak, játékosoknak - mindenkinek. Kemény munka árán jutottunk el az NB III-ig, és mivel nem szeretnénk ismét a megyei I-ben találni magunkat, négy-öt helyen meg kell erősítenünk a csapatot. Mindenképpen kőszegi kötődésű futballistákra gondoltunk. Reményeim szerint erre hamarosan az anyagi fedezet is meglesz, az önkormányzat még jobban mellénk áll, mert a jelenlegi támogatás a megyei első osztályra elég, arra nyújtott fedezetet. A harmadosztályban ennél több kell. Mindenesetre már bírunk a sportbizottság támogatásával, úgyhogy optimista vagyok a jövőt illetően - zárta szavait Őry Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!