Sport

2014.02.01. 20:39

Gálázott a ZTE a Körmend ellen

Megalázó vereségbe futott bele a Körmend, amely a második negyedben 40, a negyedikben pedig 35 pontot kapott idegenben.

Németh Zsolt

Zalaegerszeg, 2400 néző V: Földházi, Grebenár, Makovsky 
ZTE: Boston 9, PLUMP 14, Gáspár 9/3, SAFFORD 40/9, Lekli 13
Csere: KOVÁCS 11/3, Kertész 2, Kámán 3/3, Koma 8, Velkey 1, Czinger, Kerkai 2
Vezetőedző: Raúl Jimenez
KÖRMEND: Wisseh 7, El-Amin 23/9, Ferencz 9/3, Farkas 7, Rakocsevics 31
Csere: Farkas 7,Kusnyer 3/3, Kutasi, Sonyák, Sömenek 2
Vezetőedző: Hencsey Tamás

Az eredmény alakulása. 7. p.: 9-19. 9. p.: 18-20. 12. p.: 25-24. 19. p.: 53-41. 26. p.: 68-59. 30. p.: 76-65. 33. p.: 82-75. 37. p.: 101-77.

Kipontozódott: Farkas 38. p.

Továbbra is két hiányzója volt a Körmendnek. Az otthon lábadozó Török Rolland mellett Fodor Gergely sem segíthetett társainak. Betegsége miatt civilben foglalt helyet a kispadon.

Fotó: Umberto Pezzetta

Jól kezdett a vendégcsapat, El-Amin és Rakocsevics pontjaival 0-5 állt a táblán. Az amerikai játékos ekkor megállíthatatlannak tűnt, 12 pontot szerzett az első negyedben, amelynek 7. percében már tízzel volt előrébb Hencsey Tamás csapata. Időkérés és cserék után ébredt a ZTE, hamarosan vendég időkérésre volt szükség, de ez nem sokat segített. A körmendiek inkább a hibákat gyűjtögették, sok támadást elrontottak, de kettővel még vezettek a kisszünetben. A következő negyed aztán rémálommá vált a körmendiek és szurkolóik számára. A ZTE a sok hibát kihasználva lendületbe jött, Plump és Safford gálázni kezdett, és ellépett a vendéglátó. A körmendiek rengeteg hibát vétettek és esetleges támadásokat vezettek. Sokkal motiváltabbnak és összeszedettebbnek látszott a ZTE. Hazai oldalon már az is beesett, amit az első negyedben el sem mertek volna dobni és végül tíz perc alatt 40(!) pontot gyűjtöttek össze. Jelentős, 15 pontos hátrányban vonult szünetre a Körmend. (60-45)

A harmadik játékrész sokkal küzdelmesebbre sikeredett, és sokkal kevesebb pont is esett. Öttel közelebb kerültek a vendégek a sokat reklamáló, de pontokban jól teljesítő Rakocsevics kosaraival.

Az utolsó negyednek mínusz tízzel kezdték a vendégek, de El-Amin és Safford dobópárbajával tartotta is ezt a különbséget a ZTE. A beálló Sömenek kosarával tízen belülre került a Körmend, majd Rakocsevics egy jó büntetőjével hét volt közte, és labdát is szerzett a vendégcsapat. Lehetett támadni a még szűkebb különbségért, a győzelemért. De másképp alakult a mérkőzés sorsa, mert a két amerikai légiós zsinórban háromszor adta el a labdát, a harcosan letámadó zalaiak nyomására. Ezen a meccsen kétszer fordult elő, hogy nem volt elég a nyolc másodperc átvinni a labdát a támadótérfélre, ez máskor szezononként sem biztos, hogy ennyiszer előfordul. Safford a Zeténél parádézott, zsákolásból szerezte a 40. pontját. A ZTE megérdemelten nyert, motiváltabban, egységesebben játszott, sokkal jobban küzdött.

 

Mestermérleg:

Raúl Jimenez: – Jól dolgoztak a játékosok és a szurkolók is. Az egész ZTE remek munkát végzett, beleértve az irodát, a vezetőséget is. Ők is kellenek az ilyen sikerekhez. Intenzív védekezéssel, csapatmunkával tudtunk nyerni. Ez a legfontosabb, amiért keményen dolgoztunk és ezt fogjuk tenni a jövőben is.

Hencsey Tamás: – Jól kezdtünk, de az első negyed végére már jöttek a hibák. Egyénieskedő volt a játékunk, erőltettük a gyors támadás befejezést, faultokat reklamáltunk, aamelyek között volt jogos is, de a ZTE könnyű kosarakat dobott és lendületbe jött. A szünetben átbeszéltük a dolgokat és javultunk is, összeállt a védekezés, támadásban is jobbak voltunk,de  mínusz hétnél jöttek az eladott labdák, ezt követően szétestünk. Egész héten óva intettem a csapatot attól, hogy sérthetetlennek gondolják magukat. Most kaptunk egy nagy pofont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!