Fogathajtás

2019.07.10. 22:33

Geröly harmadszor is az élen

Geröly Tibor győzelmével zárult a tizedik, jubileumi fogathajtóverseny Hegyhátszentjakabon.

Horváth Erika

Versenyben Kránicz Ferenc, a házigazda Hegyhátszentjakab polgármestere

Fotó: Szendi Péter

A közösségi szabadidősport fejlesztésére életre hívott projektnek köszönhetően megújult környezetben, ahol egy színpad is helyet kapott várhatta a hegyhátszentjakabi önkormányzat a vendégeket. Huszonegy kettesfogattal neveztek be a versenyre, kettő Szlovákiából érkezett. A legnagyobb szabású programot, az akadályhajtást sikeresen lebonyolították. A húsz akadállyal tarkított pályát az első fordulóban nyolcan, a másodikban heten teljesítették hibapont nélkül.

A hét hibátlan versenyző vehetett részt az összevetésben, ahol eldőltek a helyezések. Ezúttal három hibapont nélküli teljesítmény született – az időeredmény döntött közöttük. A gencsapáti Főnix SE hajtója, Geröly Tibor volt a leggyorsabb, a második helyen a szlovákiai Alsószeliből érkezett Kajos Vivien, a harmadikon a szombathelyi Savaria LSE versenyzője, Novák Szabolcs végzett.

Versenyben Kránicz Ferenc, a házigazda Hegyhátszentjakab polgármestere
Fotó: Szendi Péter

Ez a verseny egyben a C kategóriás országos bajnokságra kvalifikáló Vas megyei versenysorozat harmadik állomása is volt. A megyei rangsorban Geröly Tibor, Novák Szabolcs és a negyedik ifj. Szájer József (Katafai LSE) volt az első három sorrendje.

A pontversenyt az eddigi mindhárom viadalt megnyerő Geröly vezeti 43 ponttal, a második ifj. Szájer József 27, a harmadik Novák Szabolcs 26 ponttal. Még két forduló van hátra: július 27-én Viszákon és augusztus 3-án Szelestén.

A vasárnapi hegyhátszentjakabi fogathajtóversenyt sem kímélte a vihar. A szabadidős versenyt még éppen sikerült befejezni – az első Geröly Zoltán (Lukácsháza SE), a második Molnár István (Lukácsháza SE), a harmadik Szabó László (Zalalövő) lett -, aztán leszakadt az ég, a vadászhajtás versenyszámról már le kellett mondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában