Sport

2013.08.19. 19:25

Gól Németország, gól a Debrecen ellen

A Szombathelyi Haladás 18 esztendős futballistája emlékezetes gólt szerzett a Debrecen elleni mérkőzésen. Egyrészt mert a 94. percben ezzel a találattal egyenlítettünk, másrészt ez volt Németh Márió első NB I-es gólja.

Pum András

Ne szépítsük: Németh Márió kegyetlenül beverte. Pont úgy ahogy kell, és pont annyi esélye volt Verpecz Istvánnak, mint Rózsa Dánielnek Szakály Péter tizenegyesénél. A 18 esztendős támadó középpályás hétközben a Németország elleni U18-as felkészülési mérkőzésen és vasárnap a Debrecen ellen is gólt szerzett. Az NB I-ben tizedik bajnokiját játszotta a fiatal futballista, és ez volt az első gólja.

- Artner Tamás előzetesen azt kérte tőlem, hogy a védővonal előtt lépjek vissza, próbáljam irányítani a játékot, no és bátran futballozzak - felelte érdeklődésünkre Németh Márió.

Fotó: Szendi Péter

- Ez az első félidő felétől sikerült is, ennyi idő kellett, mire elkaptam a fonalat, átestem a holtponton. Ami a csapatot illeti: az első tíz perc nehéz volt, utána Halmosi Péter kiállításáig uraltuk a meccset. A kiállítás természetesen nem jött jól, de létszámhátrányban is támadószellemben fociztunk. A gólom? Simon Ádám nagyon jó labdát adott a bal oldalon Predrag Bosnjaknak, aki szépen középre ívelte, Gyurján Bence megcsúsztatta, Radó András visszatette, én pedig bevágtam. Fél szemmel láttam, hogy a rövid sarok üres, ezért azt céloztam meg. Ez volt a tizedik meccsem és az első gólom az NB I-ben - kell-e ragozni, mekkora boldogság volt, amikor láttam, hogy a hálóban köt ki a lövésem. A meccs után rengetegen gratuláltak, de nem ünnepelhettük meg a találatomat, hiszen pénteken már bajnokit játszunk Kecskeméten. Összességében hullámzó teljesítményt nyújtottam, voltak jó tíz perceim, de akadt, amikor nem értem labdába sem. A második félidőben kicsit elfáradtam, de annyi erőm azért maradt, hogy a végén egyenlítsek...A gólomnál szinte felrobbant a stadion, tényleg felejthetetlen pillanat volt. Az egyenlítésem miatt még nem mondom, hogy stabil csapattag lettem, de mindent megteszek azért, hogy az legyek, és hogy rutinosabb futballistává váljak.

- Délután vagy este szeret inkább futballozni?

- Most játszottam először ilyen későn, ez jobban tetszett mint a korábbi kezdési időpontok. Főként, mert nem volt olyan meleg már.

- Fábián játékvezető ténykedéséről mi a véleménye?

- Nem szeretnék kritizálni senkit sem, megtette ezt helyettem más.

- Itthon általában kevés az egy pont. A meccs alakulása szempontjából ezúttal mégis siker?

- Egy bajnokesélyes csapat ellen úgy léptünk pályára, hogy a győzelemért küzdünk, esélyünk is volt rá. Utólag én is azt mondom: ilyen körülmények között jó a döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!