Sport

2009.05.12. 02:29

Gondokat tetéző Savaria-kupa

Szombathely - A hétvégi 34. Vodafone-Savaria-kupa után még ma is Szombathelyen készül a magyar női röplabda-válogatott. Holnap viszont irány Split, a vb-selejtező helyszíne.

Horváth Erika

Csalódást keltően szerepelt az idei Savaria-kupán a magyar női röplabda-válogatott. Nem csak a harmadik helyezés miatt; a mutatott játék nem éppen reménykeltő a 2010-es vb-selejtező második kvalifikációs tornája előtt. A hétvégén Splitben a horvát, a belga és a szlovák válogatottal kell felvennie a versenyt a két továbbjutó helyért Ludvig Zsolt csapatának.

Tudtuk, hogy a három sérült kezdőjátékos - Pethő Anita, Héjjas Valéria és Kovács Eszter - nélkül újra kell építeni a januári első vb-selejtezőn csoportgyőztes csapatot. A szombathelyi tornától éppen azt várta a szövetségi kapitány, hogy összecsiszolódjon a gárda. Nos, csak röpke villanások akadtak, amikor volt ok a bizakodásra.

- Nem erre a lelkesedés nélküli, gyenge játékra számítottam - mondta a torna után Ludvig Zsolt. - Ettől jóval többre lesz szükségünk a vb-selejtezőn. Minden tervünkön módosítanunk kellett. Előbb a három hiányzó miatt, majd szombaton reggel magánügyi gondjai miatt Katona Brigitta is távozott a válogatottól. Ráadásul többen nagyon rossz formában játszottak; csak egy-egy szett erejéig tudtunk jól élni a felkészülési lehetőséggel. Végül is 12 játékossal utazhatunk Splitbe, hiszen hétfőre Héjjas Valéria csatlakozott hozzánk, illetve az U23-as válogatottból Kötél Dóra is.

A Savaria-kupa azért hozott magyar sikert: a kényszerből meghívott U23-as válogatott nagyon kedvező benyomást keltett, mind a három nagyválogatottól tudott játszmát rabolni.

- Ha játékerőben nem is, de mentálisan fel tudtuk venni a versenyt ellenfeleinnkel. Amíg erővel, koncentrációval bírtuk, addig partiban voltunk, sokszor erőn felül is teljesítettek a lányok. Köszönjük a játéklehetőséget - mondta a fiatalokat vezető Kőhalmi Richárd, aki egyben Ludvig Zsolt segítője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!