Kosárlabda

2019.02.24. 20:47

Győzelemre készül az Ivkovics-csapat Szombathelyen

Szombati sajtótájékoztató vezette fel a hétfői Magyarország–Horvátország válogatott férfi kosárlabda-mérkőzést – van tétje az utolsó világbajnoki selejtezőnek (18.30, M4 Sport).

Tóth Gábor

Balról Kalmár Attila, Gráczer György, dr. Puskás Tivadar, Ivkovics Sztojan, Keller Ákos és Perl Zoltán

Fotó: Unger Tamás

A sajtótájékoztatót Kalmár Attila, a magyar–horvát mérkőzést rendező Pannonsport Kft. ügyvezetője nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a magyar kosárlabda-válogatott visszajáró vendég a vasi megyeszékhelyre, ugyanis 1994 és 2013 között a Pannon Tornán 18 alkalommal lépett pályára, illetve az elmúlt években több tétmérkőzést is vívott az Arena Savariában. Az ügyvezető kiemelte, hogy az előzetes hírekkel ellentétben hétfőn kinyit a jegypénztár. Nem érkeznek ugyanis horvát szurkolók Szombathelyre. Így az eddig a vendégeknek fenntartott 400 belépő is gazdára vár.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntötte a válogatottat és gratulált a csapatnak az elmúlt években elért eredményeihez – minden magyar sportrajongó számára nagy öröm, hogy a válogatott ismét tényező lett Európában. A politikus bízik benne, hogy telt ház előtt, remek hangulatban, a horvátok elleni győzelemmel zárja a vb-selejtező sorozatot a nemzeti csapat.

Gráczer György, a társrendező Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője elmondta, hogy az egy évvel ezelőtti Arena Savariában rendezett vb-selejtezőt kiválóra minősítette a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. A szervezők most is arra törekednek, hogy a játékosok, a nézők ismét jól érezzék magukat. Gráczer György büszke arra is, hogy a válogatottban három szombathelyi játékos is helyet kap.

Balról Kalmár Attila, Gráczer György, dr. Puskás Tivadar, Ivkovics Sztojan, Keller Ákos és Perl Zoltán
Fotó: Unger Tamás

Visszatérve az olaszországi vereségre Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány kiemelte, hogy irányítása alatt pénteken játszott a legrosszabbul a válogatott. Olyan hibákat követett el, ami eddig nem volt jellemző rá. De hétfőn a horvátok ellen máris lehet javítani. Igaz, az ellenfél nemzetközi szinten is elismert játékosokat vonultat fel. Komoly tétje lesz a találkozónak, hiszen nem mindegy, hogy a válogatott hányadik helyen végez vb-selejtezős csoportjában – mert nem mindegy, hogy a magyar együttest hányadik kalapból sorsolják majd ki az Európa-bajnoki selejtezőkre. Ivkovics elmondta még, hogy Horti Bálint visszatér a csapatba, Somogyi pedig kikerült a keretből.

A játékosok nevében Keller Ákos csapatkapitány és Perl Zoltán beszélt. Mindketten hangsúlyozták, hogy a válogatott győzni akar hétfőn. Az olaszországi meccs tapasztalatit leszűrték: figyelni kell a lepattanókra, nem szabad sok labdát eladni, valamint jobb dobóformára lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában