haladás

2019.11.08. 21:00

Győzni akarnak a vasiak

A labdarúgó NB II. 17. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Budafoki MTE vendége lesz.

Pum András

Tóth-Gábor Kristóf a Vác ellen gólt szerzett

Fotó: Unger Tamás

A Csizmadia Csaba vezette budafoki együttes várakozáson felül szerepel a bajnokságban. A 28 ponttal a negyedik helyen tanyázó piros-feketék eddigi 14 bajnokijukból kilencet megnyertek – legutóbb Győrben győztek 3-1-re. A 22. kerületiek keretében több élvonalbeli rutinnal felvértezett futballista szerepel. Gohér Gergő, Romjic Daniel mellett a korábban Szombathelyen futballozó középpályás, Kulcsár Kornél is a fővárosiakat erősíti. Hazai pályán hat meccsből négy győzelem és egy-egy döntetlen és vereség a mérlegük. A 15 pontos, 17. helyen álló Haladás az edzőváltás óta két bajnokit vívott, az MTK otthonában 3-0-ra kikapott, majd szerdán ugyanilyen arányban verte a Vácot.

Tóth-Gábor Kristóf a Vác ellen gólt szerzett
Fotó: Unger Tamás

– Múlt kedden vettem át a csapat irányítását, azóta kizárólag azzal foglalkozunk, hogy minél jobbak és eredményesebbek legyünk – mondta Desits Szilárd, a Haladás megbízott edzője. – Zsinórban játsszuk a meccseinket – bajnoki, kupamérkőzés –, míg a budafokiak az elmúlt fordulóban pihenhettek. Ám a fáradtságot motivációval, elszántsággal le tudjuk küzdeni. A Budafok komplett, jól szervezett csapat, amelyet jól felkészült edző irányít. Csapatként és egyénileg is erős együttes. Tavaly még a kiesés elkerüléséért küzdött, jelen pillanatban viszont három pontra áll a második, feljutó helytől ellenfelünk. Tiszteljük a budafokiakat, de újabb győzelemre készülünk, mindhárom pontot meg akarjuk szerezni. Rózsa Dániel, Németh Márió sérült.

Összeállítás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Jancsó – Tóth-Gábor, Novák, Medgyes.

A 17. forduló további programja. Vasárnap, 13.30: Békéscsaba–Soroksár, Vác–Gyirmót, Nyíregyháza–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Kazincbarcika–Csákvár. 17.00: Ajka–Dorog, MTK–Siófok, Vasas–Szolnok, Tiszakécske–Budaörs. Az ETO FC Győr szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában