kosárlabda

2018.04.16. 20:25

Győzött a SzoESE!

Magabiztos idegenbeli győzelemmel folytatta a rájátszást a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Szabó-Haklits Zsuzsanna ponterős játékkal rukkolt elő Fotó: SZoESE

Baja NKK–Szombathelyi Egyetemi SE 57-69 (8-14, 17-24, 16-14, 16-17). – Baja, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 19–26. helyért, vezette: Gelencsér, Fleischmann.

SZoESE: SIMON C. 19/15, JAKUBOVICS 9, SZABÓ-HAKLITS 26/12, MOLNÁR 9 , Uszkai 3. Csere: Fekete 2, Plózer 2, Pankaczi –, Horváth L. –, Dröszler –, Balogh I. –, Illés –. Edző: Szabó László.

Hosszú, fárasztó utazás után lépett pályára a SZoESE. Ám jó játékkal, főleg remek védekezéssel kezdtek a szombathelyiek. A percek múlásával aztán a támadójáték is összeállt, egyre nőtt a vasiak előnye – ráadásul a második negyedben öt triplát is dobott a SZoESE. Így a félidőben már megnyugtató, 13 pontos vasi előnyt mutatott az eredményjelző (20. perc: 25-38). Fordulás után nagy rohamokkal nyitott a házigazda, amire a szombathelyiek jó támadójátékkal és stabil lepattanózással feleltek, ezért a különbség számottevően nem változott. A folytatásban is küzdött keményen a Baja, ám kilenc pontnál közelebb nem tudott férkőzni. A végére a vasiaknál mindenki lehetőséget kapott, a SZoESE győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Szabó László: – Ma több lábon álltunk, mindenki hozzátett a győzelemhez. Egy kellemetlen stílusban játszó Baját vertünk meg idegenben – főleg első félidei játékunknak köszönhetően. Gratulálok a lányoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában