tervek

2020.04.14. 10:33

Haalandot idén, Mbappét jövőre szerződtetné a Real Madrid

A Marca spanyol sportnapilap arról számolt be, a fővárosi együttes számára „nehéz, de nem lehetetlen” a 19 éves norvég, valamint a 21 éves, világbajnok francia támadó megszerzése.

firo: 30.03.2020, football, 1.Bundesliga, season 2019/2020, BVB, Borussia Dortmund, 1st training in groups of two after interruption, due to Corona, Coronavirus, Covid-19, Erling HAALAND in running training, | usage worldwide

Forrás: FIRO SPORTPHOTO / RALF IBING / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Fotó: Picture-Alliance via AFP

Erling Haaland idén nyáron, míg Kylian Mbappé egy évvel később lehet a Real Madrid labdarúgócsapatának legfőbb célpontja.

Haaland csak januárban csatlakozott a Borussia Dortmundhoz, de ott rövid idő alatt nemcsak beilleszkedett, hanem főszerephez jutott.

Így menedzsere, Mino Raiola hiába tartaná még egy évig a Bundesliga egyik élcsapatában, a csatár rövid idő alatt bizonyította, hogy terhelhető és fejlődőképes, vélhetően a még nagyobb kihívásoknak is megfelel.

A 75 millió eurós (26,7 milliárd forintos) kivásárlási ára pedig vonzóvá teheti a Real Madrid számára.

Mbappét 2022-ig köti szerződés a Paris Saint-Germainhez, a világ egyik legértékesebb labdarúgóját így legkorábban jövő nyáron lehetne megszerezni elfogadható vételárért. A lap kiemelte: párizsi szerződését Mbappé nem akarja meghosszabbítani, továbbá az egyaránt jövő évre halasztott Európa-bajnokság és az olimpia előtt semmiképpen nem akarja környezetváltozásnak kitenni magát.

Hozzátették, miután Neymarral kapcsolatban egyre valószínűbb, hogy idén nyáron visszatér a Barcelonához, a PSG-től „öngyilkosság” lenne, ha egyazon átigazolási időszakban mondana le támadójátékának két meghatározó emberéről.

A cikkben ezúttal utalás sem esik Harry Kane-re, akiről a spanyol Mundo Deportivo azt írta, szintén előkelő helyen szerepel a Real Madrid nyári kívánságlistáján. Az angol sajtó azt követően arról számolt be, hogy klubja, a Tottenham Hotspur 228 millió euróért válna meg klasszisától.

Forrás: MTI

Borítókép: Erling Haaland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!