Labdarúgás

2019.06.30. 20:02

Haladás: Döntetlen az első meccsen

Első nyári felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gól nélküli döntetlent játszott az osztrák elsőosztályú SV Mattersburggal.

Pum András

SV Mattersburg–Szombathelyi Haladás 0-0. – Schachen­dorf, 500 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Haladás: RÓZSA – Habovda, JAGODICS, NÉMETH MILÁN, Bosnjak – Holdampf, Kiss Bence – NÉMETH MÁRIÓ, TÓTH-GÁBOR KRISTÓF, Gaál – MEDGYES. Pályára lépett még: Gyurján, Bokor, Tóth Dávid, Füleki, JANCSÓ, Kovalovszki, Petró, Tóth Martin, Szekér, Illés, Winkler, Balogh F., Doktorics. Edző: Desits Szilárd.

A Haladásban Kiss Balázs és Tamás sérülés miatt hiányzott, Pinte pedig a bemelegítésnél sérült meg. Schimmer és Halmosi ott volt Schachendorfban, június 30-án lejár a kontratktusuk, saját döntésük alapján nem léptek pályára. Nagy elánnal kezdték a mérkőzést a csapatok, a 3. percben az osztrákok veszélyeztettek, egy 18 méteres lövés a bal kapufán csattant.

A 17. percben Németh Milán 30 méterről leadott lövése elzúgott a kapufa felett, aztán Tóth-Gábor Kristóf nyolc méterről fejelt fölé. A 25. percben Németh Márió szépen ívelt Gaálhoz, a csatár kapura fejelt, de az osztrák kapus bravúrral a léc fölé ütötte a labdát. Majd egy kontra után három szombathelyi vezette két mattersburgira a labdát, végül Gaál tíz méterről a jobb sarok mellé lőtt.

A védő Jagodics Márk jól és határozottan futballozott

A 43. percben egy véleményes tizenegyeshez jutottak az osztrákok. A büntetőt félmagasan a jobb sarok felé lőtték, de Rózsa bravúrral szögletre ütötte a labdát. Szünet után az első 15–20 perc az osztrákoké volt, ám a szombathelyi cserék hamar felvették a ritmust. A 60. percben Tóth-Gábor nyolc méterről, nagy helyzetben a kapusba lőtt. A mattersburgiak többet birtokolták a labdát, de a 70. percben a vasiak szerezhettek volna gólt. Illés 20 méteres bal sarokba tartó lövését védte a kapus. A hátralévő időben mezőnyjáték folyt, különösebb helyzet nélkül.

A találkozó jól szolgálta a felkészülést, a Haladás jól futballozott, akár nyerhetett is volna.

Desits Szilárd: – Amit az elmúlt másfél hétben gyakoroltunk, amit elterveztünk, azt viszontláttam a találkozón, szervezettek, fegyelmezettek voltunk. Örülök, hogy fiataljaink jól szálltak be a mérkőzésbe. Hasznos 90 perc volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában