Sport

2013.06.12. 14:19

Haladás-ikonok együttműködése

Szombathely - Szerda kora délután sajtótájékoztató keretén belül együttműködési megállapodást írt alá a Szombathelyi Haladás és az Illés Sportalapítvány a Király SZE-vel. A jövőben klubok játékosokat irányítanak egymáshoz.

Pum András

A Király SZE nevében Király Gábor, az Illés Sportalapítvány részéről Illés Béla, valamint Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője látta el kézjegyével a háromoldalú megállapodást. Az asztalnál helyet foglalt még Vörös Csaba, a Haladás technikai vezetője is. A szerződés lényeg, hogy a Király SZE-ből a legtehetségesebb utánpótlás-játékosok az Illés Akadémián folytathatják pályafutásukat.  Utóbbiból és a Haladásból szintén fiatalok érkezhetnek a Király SZE-hez.

- Szombathely, a megye és a magyar futball érdeke, hogy minél jobb futballistákat neveljünk ki - tudtuk meg Tóth Miklóstól. - Olyan fiatalokat várunk a Király SZE-ből,  akik a szakmai stábunk szerint is erősítést jelentenek. Az út visszafelé is járható, azaz mi is tudjuk fiatal játékosokkal segíteni  Király Gábor egyesületét. Ezen kívül a Király SZE trénereit rendszeresen edzői,- és szakmai továbbképzésekre várjuk.   Példaértékű,  hogy két ilyen kiváló labdarúgó, mint Király Gábor és Illés Béla együtt dolgozik egymással, ez országos hírű esemény.

- Azon munkálkodunk, hogy Szombathely labdarúgását jobbá tegyük, ezáltal a megye és a magyar futball is fejlődik - jelezte Illés Béla. - Anno a válogatottnál is remekül együttműködtünk Király Gáborral, biztos vagyok benne, most is gyümölcsöző lesz a kapcsolatunk. Miután az akadémiáról nem minden fiatal jut el a Haladásba, számukra  ott lesz lehetőségként a Király SZE.

- Óriási megtiszteltetés és egyben kihívás is számunkra ez a megállapodás - vélekedett Király Gábor. - A profi futball az amatőröknél kezdődik, így ezentúl még nagyobb energiával kell dolgoznunk, hogy minőségi futballistákkal segítsük újdonsült partnereinket. Biztos vagyok benne, hogy mind szakmailag, mind létesítmény tekintetében megálljuk a helyünket. A piramis csúcsa a Haladás, az alatta lévő egyik tégla  ezentúl a Király SZE lesz.

A sajtótájékoztató végén Illés Béla egy Illés Akadémia-mezt ajándékozott Király Gábornak. Ezt követően Török Péter, a hazai edzőképzés egyik vezetője a trénerképzésről szóló vaskos kötetekkel lepte meg Király Gábort, Tóth Miklóst és Illés Bélát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!