Sport

2017.03.14. 16:55

Az Újpest a hét vesztese, de a Haladás sem úszta meg a büntetést

Félmillió forintra büntette az Újpest FC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden. A Fradi-Hali meccsnek is lett következménye.

Az MLSZ honlapján olvasható indoklás szerint az Újpest szurkolói szidalmazták az ellenfelet és a szövetséget, továbbá rasszista megnyilvánulásaik voltak szombaton a Budapest Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen.

A FEB az FTC – Haladás mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft, a Haladást szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi – olvasható az MLSZ honlapján.

A kispestiek olasz vezetőedzőjének, Marco Rossinak 100 ezer forintot kell fizetnie, mert a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment és ott a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott. Klubját 250 ezer forintra büntették, mert drukkerei szidalmazták az ellenfelet és más sportszervezetet.

Az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában történtek miatt még a Videoton FC-nek 100 ezer forintot kell fizetnie büntetésként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!