Labdarúgás

2019.08.15. 18:54

Három szombathelyi a válogatott keretben

A Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatának három játékosa is helyet kapott Markó Edina szövetségi kapitány Izland ellen készülő keretében.

Pum András

A Haladás-Viktória FC a bajnokságban negyedik helyen végzett, a Magyar Kupában a négy közé jutott Fotó: Unger Tamás

Markó Edina szövetségi kapitány együttese augusztus 29-én – Izland ellen – Reykjavíkban lép pályára először az Európa-bajnokság selejtezőjében. A 23 tagú keret jövő pénteken találkozik Telkiben, majd négy nap múlva, augusztus 27-én repül el a szigetországba.

A keret tagja a Haladás-Viktória FC kapusa, Bíró Barbara, védője, Tóth II. Alexandra és középpályása, Rácz Zsófia is. Sérülés miatt Tálosi Szabina (Haladás-Viktória), Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC) és Tóth Barbara (MTK) hiányzik. Az izlandi találkozó esélyese a korábban második kalapból kisorsolt hazai együttes, a magyarok a harmadik kalapból kerültek az F jelű csoportba.

A selejtezőcsoportban még Svédország, Szlovákia és Lettország szerepel. A selejtezőkben összesen kilenc – két hatos és hét ötös – csoportban zajlanak a küzdelmek. Minden csoportból az első jut automatikusan tovább a kontinensdöntőbe, illetve a három legjobb helyen végzett csoportmásodik. A további hat csoportmásodik pótselejtezőt játszik a fennmaradó három helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában