Sport

2009.09.15. 02:29

Három vasi aranyérem a light-contact kick-box országos bajnokságon

Füzesgyarmat - A light-contact kick-box országos bajnokság döntőjében Dancsecs Bojána, Dancsó Zoltán és Wappel Tibor szerzett aranyérmet, és egyben indulási jogot a világbajnokságra.

Vastag Nándor

A KondorKicsi nagy fölényét mutatja, hogy a legtechnikásabb férfi versenyzőnek is megválasztották. A -60 kilóban Marton Klárának erőnyerőként csak döntőznie kellett. A fináléra azonban nem tudott ráhangolódni, így a tököli Wágner Vivientől 3:0 arányban kikapott.

A háromszoros világbajnok (2003, 2005, 2007) szombathelyi versenyző a vereség miatt nem lehet tagja a magyar válogatottnak, és nem védheti meg címét az idei ausztriai vb-n. A Castrum SEC-Dinamica SE-ből Dancsecs Bojána nem talált legyőzőre. Andorka Imre tanítványa a -65 kilósok elődöntőjében szegedi riválisát, a döntőben pedig a békéscsabai Vizsnyiczai Viktóriát múlta felül könnyedén, egyhangú pontozással.

Gordos Tibor a Dancsótól elszenvedett vereség miatt bronzérmes lett. A Kopula Classic KBC mindkét képviselője döntőzhetett. A -94 kilósok között a Mayer Gábor által edzett Wappel Tibor a füzesgyarmati Csató Gábor elleni nagyon sima 3:0-s sikerrel szerezte meg a bajnoki címet. A 94 kilóban Pődör Csaba ezüstéremmel zárt. A szombathelyi versenyző mindent megpróbált a beremendi Smajlovic Dzsevaddal szemben, de túl görcsösen küzdött, így egyhangú pontozással kikapott.

A súlycsoportok győztesei, így Dancsecs Bojána, Dancsó Zoltán és Wappel Tibor is tagja lett a Zrínyi Miklós szövetségi kapitány irányította light-contact magyar válogatottnak, mely október 19-25-én az ausztriai Villachban világbajnokságon szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!