Az Eb-részvételért is harcoltak

2019.06.16. 21:19

Három vasi klub kick-boxosai 28 érmet gyűjtöttek az utánpótlás országos bajnokságon

Szép eredményekkel tértek haza az utánpótláskorú sportolóknak kiírt kick-box magyar bajnokságról a vasiak – a három klub versenyzői összesen négy arany-, 11 ezüst- és 13 bronzérmet gyűjtöttek be.

Tóth Gábor

A Controll SE kilenc versenyzője 16 ob-érmet gyűjtött

Fotó: Controll SE

A dorogi utánpótlás kick-box magyar bajnokságon 23 klub 233 versenyzője vett részt 390 nevezéssel. Komoly tétje volt az országos bajnokságnak, ugyanis a legjobbak kvalifikálták magukat az augusztusi győri korosztályos Európa-bajnokságra – a ranglista első helyezettjei mellett csak a kategória aktuális magyar bajnoka vehet részt az idei, hazai rendezésű kontinenstornán.

A szombathelyi Controll SE kilenc versenyzője lépett tatamira Dorogon, akik összesen három arany-, hét ezüst-, hat bronzérmet szereztek. Marton Klára iskolás csoportjából Németh Zoé, Németh Alex, Kovács Sára Kata és Nagy Martina első magyar bajnokságán szerepelt, mindannyian éremmel térhettek haza. A teljesítményük és a hozzáállásuk biztató a jövőre nézve. A Dancsó Zoltán által indított csapatból Ersing András (kadet II., +47 kg) magabiztos versenyzéssel – akárcsak a diákolimpián – két aranyat is nyert.

A Controll SE kilenc versenyzője 16 ob-érmet gyűjtött
Fotó: Controll SE

Figyelemre méltó sikereit komoly fizikális fölényének is köszönheti. Pataki Barnabás és Németh Kristóf kadet II. korosztályban, –42 kg-ban csak az aktuális magyar bajnok, válogatott fiú ellen veszített. Kristóf lemaradt a válogatottságról, Barnabás viszont light-contactban kvalifikálta magát az Eb-re. Nagy Dávid (kadet II., –52 kg) mindkét szabályrendszerben válogatott versenyzőként érkezett a magyar bajnokságra, és bizonyította, hogy idén is ott a helye a legjobbak között: light-contactban aranyat, kick-lightban bronzérmet szerzett. Süle László idén, a diákolimpián kezdett versenyezni, fejlődése töretlen, rutintalansága ellenére junior –79 kg-ban egy ezüst- és egy bronzéremmel zárt.

A körmendi Horváth Szabolcs
Fotó: Castrum-Sec Dinamica

Eredmények: Németh Zoé gyermek point-fighting 27 kg 2.; Németh Alex gyermek point-fighting 30 kg 2.; Kovács Sára kadet I. –37 kg LC 2., KL 3.; Nagy Martina kadet I. –37 kg LC 3., KL 2.; Ersing András kadet I. +47 kg LC 1., KL 1.; Pataki Barnabás kadet II. –42 kg LC 2. KL 2.; Németh Kristóf kadet II. –42 kg LC 3. KL 3.; Nagy Dávid kadet II. –52 kg LC 1., KL 3.; Süle László junior –79 kg LC 3. KL2.

Az Agrobio Classic Kick-box Club két versenyzővel vett részt az országos bajnokságon. Mindketten remek formában voltak – mindketten indulhatnak az Európa-bajnokságon. Holczmüller Bence eredetileg junior –89 kilóban lépett volna tatamira, de a többi benevezett versenyző visszalépett – ezzel nagy valószínűséggel Bencét megfosztották újabb bajnoki címétől. A szombathelyi sportoló bevállalta a +12 kilo­grammos súlykülönbséget, így junior –94 kilóban is elindult, és nem sok hiányzott, hogy komoly meglepetést okozzon. Németh Péter is nagy formában volt, mindhárom szabályrendszerben dobogóra állhatott.

Az Agrobio Classic két érmese, Németh Péter (balról) és Holczmüller Bence edzőjükkel, Mayer Gáborral
Fotó: Agrobio Classic

Eredmények: Holczmüller Bence junior –94 kg, light-contact 3., kicklight 3., point-fighting 3.; Németh Péter junior –94 kg light-contact 2., kick-light 2., point-fighting 3.

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend négy versenyzővel nevezett – Andorka Imre tanítványai is jól teljesítettek. Horváth Szabolcs (kadet I., –32 kg) light-contactban és kick-lightban is kiemelt volt, hiszen ezt megelőzően mindkét szabályrendszerben megnyerte Békéscsabán a diákbajnokságot.

Szabolcs ezúttal is jól szerepelt: light-contactban a dobogó harmadik fokára állhatott, míg kick-lightban begyűjtötte a bajnoki címet. A fináléban még esélyt sem adott debreceni ellenfelének. És természetesen kvalifikálta magát a győri Eb-re. Papp Huba (kadet I., +47 kg) light-contactban és kick-light szabályrendszerben is ezüstérmes lett. Lakosi Márton (kadet II., +69 kg) light-contactban és kick-lightban versenyzett, mindkét szabályrendszerben 3.-ként zárt. Tóth Levente (kadet II. 52 kg) light-contactban mérettette meg magát, az első küzdelmét elvesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában