Sport

2009.03.02. 03:28

Hatos és Ligeti is nyert

Szombathely (he) - A nagydíj keretében meghívásos szabadfogású versenyt is rendeztek két súlycsoportban. A 74 kilósoknál Hatos Gábor, a 84-eseknél Ligeti Dániel veretlenül nyerte a körmérkőzést.

Horváth Erika

- Nagyon örültem, hogy hazai közönség előtt, az Arenában birkózhattam. A sorozatmeccs jó gyakorlás volt a hónap végén kezdődő Európa-bajnokság előtt - mondta Hatos Gábor az aranyérme átvétele után.

Vasárnap a 84 kilós olimpikonunk, ifj. Veréb István kedvéért meghirdetett verseny a főszereplő térdsérülése miatt kissé módosult. Ugyan ő is eljött a versenyre, de a nézőtérről követhette csak az eseményeket. Két másik szombathelyi birkózó kapott lehetőséget, ám így nem kellett mérlegelniük a versenyzőknek, hiszen a haladásos Ligeti Dánielnek például a 96 kiló az igazi súlya. Hatoshoz hasonlóan ő sem talált legyőzőre, a hozzá hasonlóan junior - de 74 kilóban - Eb-ezüstérmes szlovák Pálinkással nehezen, de két menetben elbírt, a lengyel Skaskiewicz elleni sikerét a második menet végén egy tussal nyomatékosította, a volános Kányási Sándoron technikai tussal jutott túl. Az olasz Carmelo sem bírta ki a négy percet ellene. Így Ligeti Dani is veretlenül nyerte a meghívásos versenyt.

- Azt gondoltam, a testsúlyommal nagyobb lesz a fölényem. De nem is olyan könynyű kisebbek ellen birkózni, jóval gyorsabbak - értékelte szereplését Ligeti Dániel.

Meghívásos szabadfogású verseny. 74 kg: 1. Hatos Gábor (Haladás-Force), 2. Tőzsér Sándor (Debrecen), 3. Piscitelli (olasz) és Rogis (lengyel). 84 kg: 1. Ligeti Dániel (Haladás-Force), 2. Skaskiewicz (lengyel), 3. Kányási Sándor (Vasi Volán).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!