Sport

2015.08.07. 18:41

Hatos Gábor nem indul a kvalifikációs vb-n

Budapest - A Magyar Birkózó Szövetség kihirdette a szeptember 7-én kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon induló magyar csapat névsorát. Hatos Gábor hiányzik a keretből.

Horváth Erika

A Magyar Birkózó Szövetség elnöksége elfogadta a szakágvezetők előterjesztéseit, így húsz versenyző vesz majd részt a szeptember 7 12. között Las Vegas-ban rendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Kötöttfogásban mind a nyolc súlycsoportban indítanak versenyzőt, a szabadfogású férfiaknál és nőknél hat-hat birkózót neveznek.

A szabadfogásra specializálódott Haladás VSE-t hosszú évek óta egy trió szokta képviselni a világversenyeken. A 86 kilós ifj. Veréb István és a 120 kilós Ligeti Dániel ezúttal is ott lesz a csapatban. A 2005 óta állandó vb-résztvevő, a 31 éves Hatos Gábor viszont nem.

- Közös döntés volt, hogy Gabi most hagyja ki a vb-t - mondta Veréb István, az olimpiai, világbajnoki bronzérmes, egyszeres Eb-második és háromszoros harmadik birkózó klubedzője, aki egyben a Magyar Birkózó Szövetség elnökségének is tagja. - Összesen négy olimpiai kvalifikációs verseny lesz birkózásban, a Las Vegas-i az első állomás. Most minden olimpiai súlycsoportból hatan szerezhetnek kvótát. Úgy gondoltuk, hogy most még ne tegyük ki Gabit nagy fogyasztásnak, várjuk meg, míg a mezőny hat nagy riválissal kisebb lesz (amelyik ország az adott súlycsoportban szerzett kvótát, a soros kvalifikációs versenyen már nem indíthat senkit.) Jövőre egymást éri a három verseny, nagyon nagy feladat lesz legrosszabb esetben három héten át tartani a 74 kilót. Hatos Gabi már annyi nehézséggel megbirkózott, biztos, hogy most is megcsinálja, hogy ismét indulhasson az olimpián.

A szabadfogású csapat: Molnár József (57 kg), Gulyás Zsombor (70 kg), Nagy Mihály (74 kg), Veréb István (86 kg), Szmik Attila (97 kg), Ligeti Dániel (125 kg).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!