Sport

2017.08.26. 12:53

Hazai közönség előtt aratott rajt-cél győzelmet Kiss Norbert

A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája rajt-cél győzelmet aratott szombaton a Hungaroringen, a kamion Eb magyarországi fordulójának első futamán.

A 32 éves szombathelyi pilóta mögött a négyszeres Eb-győztes német Jochen Hahn végzett a második, a mezőny egyetlen női versenyzője, a szintén német Stephanie Halm pedig a harmadik helyen - közölte az MTI.

Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamán a mogyoródi Hungaroringen 2017. augusztus 26-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kiss nagy fölénnyel, a második Hahnt nyolctized másodperccel megelőzve nyerte meg a délelőtti időmérőt, majd kiváló rajtot vett, és az első kanyarban magabiztosan megtartotta a vezető pozíciót.

A második körben Hahn elhibázta a második kanyart, sok időt vesztett, hátránya emiatt másfél másodpercesre nőtt Kiss-sel szemben.

A több tízezer fős hazai közönség által buzdított magyar versenyző folyamatosan növelte előnyét az élen, végül nagyon magabiztos győzelmet aratott.

Kiss Norbert, a Tankpool 24Racing magyar versenyzője Mercedes-Benz kamionjával a Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamának első időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2017. augusztus 26-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kiss összetettbeli legnagyobb riválisa, a pontversenyben vezető cseh Adam Lacko ötödik helyen ért célba, így a magyar pilóta 12 pontot faragott 43 pontos hátrányából.

A szombati második verseny 17.20-kor rajtol, majd vasárnap délelőtt újabb időmérő edzésre, délután pedig további két futamra kerül sor a Hungaroringen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!