A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület öt ökölvívóval nevezett az ob-ra. A 18 éves Hámori Luca (64 kg) első mérkőzésén egyhangú pontozással verte a Vasas színeit képviselő ellenfelét. Az elődöntőben a Központi Sportiskola versenyzője ellen is lendületesen, technikásan bokszolt, ismét egyhangú pontozással győzött. A fináléban a Kőbányai Sport Club ökölvívója, Papp Nikolett várt rá. Luca ezúttal is hozta a tőle megszokott színvonalat – és megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét. Emellett kiérdemelte a legjobb női versenyzőnek járó különdíjat is. Ambrus Viktória (büki szakosztály, 75 kg) kőbányai rivális ellen kezdett magabiztos győzelemmel. Az elődöntőben a Lelle Fitness és Küzdősport SE versenyzője ellen szokásához híven erős ütésekkel kezdett.

Hátul balról Hámori Luca, Krötzl Krisztián, Hámori Ádám, Jankó Krisztián és Ambrus Krisztián. Elöl az edzők, Varsányi Áron és Nemes Erik
Fotó: Fitt-Box Ökölvívó egyesület

A kemény tempót tartotta a harmadik menetig, amikor az ellenfél edzője feladta a küzdelmet. A fináléban a Madárfészek Alapítvány Akadémia 12-szeres magyar bajnoka, Nagy Tímea következett. Aki lényegesen tapasztaltabb volt, és bár Viktória nagyot küzdött, ez nem bizonyult elégnek a rutinnal szemben – értékes ezüstéremmel zárt. Hámori Luca és Ambrus Viktória a novemberi ifjúsági ob-n aranyérmet szerzett – mindketten igazán kiváló, eredményes szezont futnak. Jankó Krisztián (69 kg) a Boxvilág SE bunyósa ellen az első menetben kiütéssel győzött. Az Egri VSI versenyzője ellen viszont kiélezett, nagy csatára kényszerült, végül Krisztián volt az, aki több érvényes találattal győztesen hagyhatta el a szorítót.

Az elődöntőben Pócza Milossal, az Érdi BC versenyzőjével nézett farkasszemet. Krisztián igyekezett hozni az elmúlt napokban nyújtott teljesítményét. De minden igyekezete ellenére ellenfele bizonyult jobbnak, így bronzéremmel fejezte be az ob-t. Hámori Ádám (91 kg) kiemeltként nem lépett ringbe az első napon. Majd következett a Ceglédi VSE bunyósa, akit egy pillanatig nem kímélt, erős testütésekkel bombázott – a ceglédi edző a második menetben feladta a küzdelmet. Az elődöntő elmaradt, mert a Vasas öklözője visszalépett a küzdelemtől. A fináléban a Gladiátor Alapítvány Akadémia ökölvívója, Egervári Richárd állt a ring másik sarkában. Hámori Ádám rögtön az első menetben magához ragadta az irányítást, kiütötte ellenfelét – és begyűjtötte hetedik (!) felnőtt magyar bajnoki címét. Krötzl Krisztián (91 kg) az első napon szép bunyóval verte a Kőbányai SC ökölvívóját. A folytatásban Tarnóczay Mihállyal, a KSI versenyzőjével csapott össze. Aki túl nagy falatnak bizonyult, Krisztián próbálta felvenni a tempót, igyekezett minél többet támadni, de kikapott, ötödik lett.

A dobogó tetején Lakotár Hanna. Elöl balról Csötönyi Sándor A Magyar Ökölvívó Szakszövetség tiszteletbeli elnöke és Finesz Ernő edző
Fotó: Alpokalja Küzdősport Alapítvány

– Elégedettek vagyunk az eredményekkel – értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Előzetesen három-négy érem begyűjtését tűztük ki célként az ob-n – ezt pedig sikerült is teljesíteni! Annak ellenére, hogy az ob előtt szinte minden indulónk beteg vagy sérült volt. A két arany-, egy ezüst-, egy bronzérem és az ötödik hely arról árulkodik, hogy ökölvívóink jól dolgoztak a felkészülési időszakban és a ringben, versenykörülmények között is képesek voltak minőségi teljesítményre. Külön kiemelném a visszatérő Krötzl Krisztiánt, aki ugyan nem végzett dobogós helyen, de nagyon közel volt az éremszerzéshez. Büszkék vagyunk versenyzőinkre, az ob szép zárása volt az idei évnek, és hamarosan a hasonlóan jó eredményekben bízva vágunk majd neki a következő esztendőnek.

A másik kőszegi klub, az Alpokalja Küzdősport Alapítvány versenyzője Lakotár Hanna (54 kg) is remekül tejesített: ugyanis a novemberi ifjúsági magyar bajnoki címe mellé a felnőtt mezőnyben is begyűjtötte az aranyérmet. Az elődöntőben kétszer is padlóra küldte ellenfelét, gyorsan véget ért az összecsapás. A fináléban pedig tatabányai riválisa, Tóth Enikő a második menetben adta fel a mérkőzést.

– Hanna nagyon sokat fejlődött idén, az év elején elkezdett tudatos, kemény munkánk mostanra érett be – fogalmazott az Alpokalja Küzdősport Alapítvány edzője, Finesz Ernő. – Az elődöntőben és a döntőben is könnyedén vette az akadályt. Erejét mutatja, hogy ellenfelei inkább egy súllyal feljebb neveztek, igyekeztek elkerülni vele a találkozást. Hannának lesz még egy ausztriai nemzetközi tornája az idén, aztán gőzerővel kezdünk készülünk a 2020-as évre.

A szombathelyi Skorpió Box Club versenyzője, Gombkötő Márton (+91 kg) nagy csatában vesztette el első mérkőzését. Mint arról a Skorpió BC trénere, Varga Roland beszámolt, a szombathelyi bunyósé volt az első két menet, a harmadikban viszont elfáradt, így legyűrte őt kőbányai riválisa.

A Haladás VSE bunyósa, Kolompár Kitti (48 kg) egy mérkőzést vívott, amit elvesztett, de így is bronzéremmel tért haza. TG